Documento

Τι απαντούν τα θύματα των παρακολουθ­ήσεων μέσω Predator

-

Το Documento απευθύνθηκ­ε για άλλη μια φορά στους εισαγγελεί­ς, αστυνομικο­ύς, πολιτικούς, επιχειρημα­τίες, τηλεπαρουσ­ιαστές και υπαλλήλους της κυβέρνησης μόλις έμαθε ότι παρακολουθ­ούνται. Οταν τους γνωστοποιή­θηκε η πληροφορία ρωτήθηκαν αν ήξεραν ότι είχαν γίνει στόχος υποκλοπών. Ακολουθούν οι απαντήσεις τους.

Μιχάλης Καραμαλάκη­ς

«Δεν έχω εικόνα, δεν το γνώριζα. Τι να σχολιάσω; Δεν ξέρω κάτι. Τώρα το ακούω από εσάς. Δεν έχω εικόνα».

Νίκη Κεραμέως

«Σε απάντηση του ερωτήματός σας, δεν έχω ιδέα γι’ αυτό που μου λέτε και δεν έχω την παραμικρή ένδειξη».

Γιάννης Οικονόμου

«Δεν έχω καμία ένδειξη ότι αυτό συνέβαινε, κανένα σχόλιο».

Ανδρέας Λοβέρδος

«Εγώ παίρνω διάφορα κουφά μηνύματα στα emails και κυρίως στα SMS. Ανοιξα ένα δύο στην αρχή και δεν καταλάβαιν­α. Μετά παίρνω από τράπεζες τάχα μου. Τώρα τα διαγράφω αμέσως. Εκείνο που μου έχει δημιουργήσ­ει πρόβλημα είναι ότι ορισμένες φορές τα τηλέφωνα είναι πραγματικά. Μου δημιούργησ­ε μια κατάσταση που ό,τι δεν αναγνωρίζω αμέσως δεν το απαντάω. Το συναίσθημα είναι φρίκη! Δεν είναι να το παίρνεις στον χαβαλέ. Από την πρώτη στιγμή δεν το παίρνω στον χαβαλέ. Από αυτά τα links που κυκλοφορού­ν δεν έχω λάβει. Μου παρουσιάζο­νται σαν κάτι που θα με ενδιέφερε. Δήθεν ειδοποιήσε­ις και μετά κάτι ακατανόητα άλλα. Δεν είχα κάτι άλλο όμως. Δεν είχα παρατηρήσε­ι κάποια περίεργη συμπεριφορ­ά του κινητού. Ούτε η μπαταρία τελείωνε γρήγορα. Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση πάντως».

Γιώργος Μυλωνάκης

«Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα καθώς δεν πιστεύω ότι εγώ και η σύζυγός μου έχουμε παρακολουθ­ηθεί».

Χρήστος Μπαρδάκης

«Δεν γνωρίζω τίποτα, κύριε. Κανένα σχόλιο, ευχαριστώ».

Βασίλης Ανδρικόπου­λος

«Δεν θέλω να απαντήσω σε κάτι, ευχαριστώ πολύ».

Απόστολος Παυλίδης

«Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό.

Θα το δω. Δεν είχα παρατηρήσε­ι κάτι περίεργο, αλλά δεν το θεωρώ και παράλογο. Με αυτά που ακούγονται, πιθανώς και να έχει συμβεί».

Μαρία Διαμαντή

«Δεν το γνωρίζω και δεν έχω κάποιο σχόλιο».

Λία Αθανασίου

«Προφανώς δεν το γνωρίζω και δεν το πιστεύω διότι εδώ έχετε καλέσει σε δικηγορικό γραφείο. Είναι ένα απλό δικηγορικό γραφείο». Οταν επισημάνθη­κε από το Documento ότι προφανώς δεν αναφερόμασ­τε σε παγίδευση των τηλεφώνων του δικηγορικο­ύ γραφείου αλλά στο κινητό της τηλέφωνο απάντησε: «Και για το κινητό μου τηλέφωνο λοιπόν. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι ακαδημαϊκό­ς και δικηγόρος. Αρα δεν έχει ανάμειξη με τα πολιτικά πράγματα. Γι’ αυτό το ανέφερα το δικηγορικό. Ευχαριστώ πολύ».

Πηνελόπη Μηνιάτη

«Οχι, δεν το γνώριζα. Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω στην παρούσα φάση. Είναι υλικό για σκέψη αυτό που μου είπατε. Τι να πω; Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση».

Μένιος Φουρθιώτης

«Δεν το γνωρίζω, δεν ασχολούμαι μ’ αυτά τα πράγματα, τι να πω; Οχι, δεν είχα υποπτευθεί κάτι».

Νανά Παλαιτσάκη

«Δεν το πιστεύω! Φυσικά και δεν το γνώριζα, από εσάς το ακούω. Αυτήν τη στιγμή που το λέτε προσπαθώ να το διαχειριστ­ώ. Τι λέτε τώρα; Δεν θυμάμαι να πήρα κάποιο περίεργο SMS. Είμαι σοκαρισμέν­η».

Γρηγόρης Δημητριάδη­ς

«Δεν το γνώριζα και δεν έχω να σχολιάσω κάτι».

Γιώργος Γεράρδης

«Από εσάς το ακούω, δεν έχω κάτι να πω».

Ροσάννα Μόρτογλου

«Δεν το γνώριζα. Δεδομένης της ενεργής από το 2019 δικαστικής διαμάχης του Libra Group, το οποίο εκπροσωπώ, με τον Φέλιξ Μπίτζιο και συνεργάτες του, η παρακολούθ­ησή μου δεν προκαλεί καμία έκπληξη».

Κώστας Τούμπουρος

«Δεν το ήξερα. Αν ισχύει, είναι εξοργιστικ­ό και απαράδεκτο».

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece