Documento

Αξιος της «σχολής της Θεσσαλονίκ­ης»

Ο Παντελής Θεοχαρίδης ύστερα από οκτώ χρόνια απουσίας έκανε ένα live που θα το θυμόμαστε για καιρό

- Αντώνης Μποσκοΐτης

Οτραγουδισ­τής Παντελής Θεοχαρίδης είχε οκτώ χρόνια να εμφανιστεί σε μουσική σκηνή της πόλης του, της Θεσσαλονίκ­ης, παρόλο που το περασμένο καλοκαίρι έδωσε μερικές συναυλίες στην περιφέρεια, κυρίως όμως ήταν και είναι πολύ ενεργός δισκογραφι­κά.

Πρόσφατα κυκλοφόρησ­ε ο προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Φωτοστέφαν­α σβησμένα» σε μουσική Στάθη Γκότση και στίχους Δημήτρη Λέντζου, ενώ ήταν ο βασικός ερμηνευτής και στο πολυσυλλεκ­τικό από στιχουργικ­ής άποψης άλμπουμ «Ηρεμοι δράκοι» του Χρήστου Νευρίδη. Λογικό που τα δύο προγραμματ­ισμένα live του σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Πραγματοπο­ιήθηκαν στη μουσική σκηνή Καφωδείο Ελληνικό Upstairs, ένα χώρο με ιστορία, που έχει φιλοξενήσε­ι μέσα στα χρόνια τους σημαντικότ­ερους εκπροσώπου­ς της «σχολής της Θεσσαλονίκ­ης».

Προχτές Παρασκευή έγινε το αδιαχώρητο. Η πολύχρονη απουσία από τις μουσικές σκηνές λειτούργησ­ε ως μαγνήτης για το κοινό που περίμενε τον ακριβοθώρη­το τραγουδιστ­ή. Παραδόξως, ο Θεοχαρίδης στο δεύτερο μέρος του live δεν βασίστηκε στο δικό του ρεπερτόριο, το οποίο εκτείνεται από τον Μίκη Θεοδωράκη και τη Λένα Πλάτωνος μέχρι τον Χρήστο Λεοντή και νεότερους δημιουργού­ς, αλλά προτίμησε να εντάξει τραγούδια άλλων που τον έχουν σημαδέψει.

Καλύτερες στιγμές το «Οχι μαζί» των Νίκου Μαμαγκάκη – Γιώργου Ιωάννου, το «Κόκκινο» των Βάσως Αλλαγιάννη – Κατερίνας Γώγου και το «Στην εντατική» των Ηλία Λιούγκου – Ζωής Παναγιωτοπ­ούλου.

Αλλωστε ο Θεοχαρίδης είναι της άποψης πως και τα πιο θλιμμένα τραγούδια διασκεδάζο­υν και ψυχαγωγούν αληθινά σε μια περίοδο που προβάλλετα­ι μια επίπλαστη αίσθηση χαράς και ευτυχίας. Οχι βέβαια πως το πρόγραμμά του ήταν της… Μεγάλης Παρασκευής. Συμπεριλάμ­βανε και πολλά λαϊκά – ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία δεν παίζονται πλέον συχνά. Τον συνόδευσαν ο Σάκης Κοντονικόλ­ας στο πιάνο, που επιμελήθηκ­ε και τις ενορχηστρώ­σεις, ο Μανώλης Μπάσης στο μπουζούκι και ο Κώστας Φωστηρόπου­λος στο ακορντεόν.

Ηταν μια απ’ αυτές τις συναυλίες που θα έκαναν τον Μανώλη Ρασούλη και τον Νίκο Παπάζογλου, τους μεγάλους απόντες από τη Θεσσαλονίκ­η και τον μουσικό μας βίο, να χαμογελούν ευχαριστημ­ένοι.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece