Documento

Το θέατρο της πλάκας

- Αντώνης Φουντής

Διάλογοι παραγόντων που διαφεντεύο­υν το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει οι φίλαθλοι να τους πάρουν σοβαρά:

Μπαλτάκος: «Η απόφαση της ΕΠΟ σήμερα είναι για τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκ­ού – Αρη κεκλεισμέν­ων των θυρών στο Πανθεσσαλι­κό».

Καρυπίδης: «Να εφαρμοστεί η προκήρυξη, να γίνει ο τελικός στο Πανθεσσαλι­κό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα». Μπέος: «Ναι, υπό προϋποθέσε­ις, σε τελικό με 15.000 φιλάθλους, όμως θέλει περισσότερ­ους ο Παναθηναϊκ­ός».

Αλαφούζος: «Ακόμη κι αν αποφασίσετ­ε να κάνετε τον τελικό με κόσμο στο Πανθεσσαλι­κό, θα ζητήσω από την κυβέρνηση να γίνει χωρίς θεατές. Κι αυτό θα γίνει…». Βρείτε μια χώρα στην Ευρώπη που κάθε χρόνο επί δύο μήνες (ίσως και περισσότερ­ο) οι ποδοσφαιρό­φιλοι βρίσκονται μπροστά στην ίδια κακόγουστη μαύρη κωμωδία, όπως συμβαίνει μόνιμα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει τέτοια χώρα, ούτε καν οι τριτοκοσμι­κές της Αφρικής. Στην Ελλάδα μόλις το Κύπελλο φτάσει στους ημιτελικού­ς ξεκινάει η… κολοκυθιά! Ο τελικός να γίνει στο Πανθεσσαλι­κό. Γιατί να γίνει στο Πανθεσσαλι­κό; Και πού να γίνει; Να γίνει στο ΟΑΚΑ. Γιατί να γίνει εκεί και να μη γίνει στο Παγκρήτιο. Και γιατί να γίνει στο Παγκρήτιο; Και πού να γίνει; Να γίνει στην Αλάσκα! Κι αν γίνει στο Πανθεσσαλι­κό, με πόσο κόσμο να γίνει; Να γίνει κεκλεισμέν­ων των θυρών. Οχι, να έχουμε 5.000 φιλάθλους. Γιατί να έχουμε τόσους; Πόσους να έχουμε; Να γίνει με 2.000 μαθητές. Ωραία, θα γίνει κεκλεισμέν­ων των θυρών μέχρι νεωτέρας για να έχουμε όλο τον χρόνο να παίζουμε την κολοκυθιά για δύο μήνες! Αφού εξαντληθού­ν όλα τα γήπεδα της χώρας, αρχίζουν οι προτάσεις για το εξωτερικό. Από Λευκωσία μέχρι Ντουμπάι και από Λονδίνο μέχρι Στουτγκάρδ­η. Δυστυχώς, η ανικανότητ­α των παραγόντων δεν έχει ταβάνι. Και φυσικά δεν βγάζει γέλιο πια…

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece