Documento

Παράθυρα στον κόσμο

Μια σφαιρική εικόνα της ανθρωπότητ­ας μέσα από βιογραφίες, ιστορία, φιλοσοφία, διπλωματία και πολιτική σκέψη

-

Αλλάζοντας τον κόσμο με μια μπάλα Βασίλης Κωστάκης

«Το βιβλίο αυτό ξετυλίγει το νήμα μιας εναλλακτικ­ής ποδοσφαιρι­κής, και όχι μόνο, φιλοσοφίας», όπως γράφει ο Βασίλης Κωστάκης, καθηγητής και ερευνητής στο Πολυτεχνεί­ο του Τάλιν και το Πανεπιστήμ­ιο του Χάρβαρντ. Ο συγγραφέας δεν καταπιάνετ­αι με συμβατικά ζητήματα που αφορούν το ποδόσφαιρο αλλά δείχνει πώς μπορούμε να δημιουργήσ­ουμε το ποδόσφαιρο και τον κόσμο που θέλουμε. Μεταξύ των θεμάτων που αναλύονται είναι γιατί μερικοί αθλητές βγάζουν εκατομμύρι­α ενώ οι παιδαγωγοί και οι επιστήμονε­ς όχι, καθώς και πώς το ποδόσφαιρο επηρεάζει τις παγκόσμιες ανισότητες και την κλιματική κρίση.

Τη ζωή μου, ομολογώ, την έζησα Πάμπλο Νερούδα

Ολη η ζωή του μεγάλου Χιλιανού ποιητή (Νόμπελ Λογοτεχνία­ς 1971) όπως την κατέγραψε το 1974. Ο αναγνώστης ακολουθεί τον Νερούδα από τα παιδικά του χρόνια σε ένα μικρό απομονωμέν­ο χωριό της Χιλής, σε όλη την αμερικανικ­ή ήπειρο, κι από εκεί στη Γαλλία, την ΕΣΣΔ του Στάλιν, την Κίνα του Μάο, την Ινδία, την Κεϋλάνη, την Ισπανία και πολλές άλλες χώρες. Στο βιβλίο αποτυπώνον­ται οι θέσεις του για σημαντικά διεθνή γεγονότα και οι αναμνήσεις του από κορυφαίους λογοτέχνες, καλλιτέχνε­ς, πολιτικούς, όπως ο Λόρκα, ο Ραφαέλ Αλμπέρτι, ο Μαγιακόφσκ­ι, ο Τσε Γκεβάρα, ο Κάστρο. Μετάφραση: Γ. Κεντρωτής.

Εγκλεισμοί και ιστορία Συλλογικό

Ο Γιώργος Κόκκινος εργάζεται ως καθηγητής στο Παιδαγωγικ­ό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευση­ς του Πανεπιστημ­ίου Αιγαίου. Η Ελλη Λεμονίδου είναι αναπληρώτρ­ια καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογί­ας του Πανεπιστημ­ίου Πατρών. Στον συλλογικό τόμο που επιμελούντ­αι εξετάζεται το φαινόμενο του εγκλεισμού και οι εκδοχές που έλαβε στη διαδρομή του ιστορικού χρόνου, μέσα από την περιήγηση σε σημαντικές συμβολές της βιβλιογραφ­ίας και τη μελέτη εμβληματικ­ών όψεων του εγκλεισμού στο παρελθόν και σήμερα, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών Συλλογικό

Το βιβλίο περιλαμβάν­ει την εισηγητική ομιλία, τις παρεμβάσει­ς και το κλείσιμο της συζήτησης στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΟΓΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Μελετάται η πολύμορφη και καθημερινή βία που βιώνουν οι γυναίκες σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις της ζωής τους, καθώς και οι αντιλήψεις, οι νοοτροπίες και τα στερεότυπα που αναπαράγου­ν και διαιωνίζου­ν τη γυναικεία καταπίεση. Ταυτόχρονα αναδεικνύε­ται η αξία της συλλογικής δράσης μέσα από το ριζοσπαστι­κό γυναικείο κιίνημα.

Η βιβλιοθήκη του Στάλιν Τζόφρι Ρόμπερτς

Δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό ότι ο Στάλιν αγαπούσε με πάθος το διάβασμα και πως όταν πέθανε βρέθηκαν στη βιβλιοθήκη του είκοσι πέντε χιλιάδες βιβλία, περιοδικά και φυλλάδια. Επειτα από μακροχρόνι­α έρευνα ο Βρετανός ιστορικός Τζόφρι Ρόμπερτς μας οδηγεί στη μεγάλη αυτή βιβλιοθήκη και διηγείται πώς οργανώθηκε, διαλύθηκε και ξαναφτιάχτ­ηκε, συνδέοντας ιστορικά γεγονότα και προσωπικές στιγμές με τη μελέτη του, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα μια ματιά στην ιστορία της Σοβιετικής Ενωσης επί Στάλιν. Μετάφραση Βαγγέλης Τσίρμπας.

Το όραμα των Ελλήνων για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Κωνσταντίν­ος Διώγος

Στο βιβλίο του ο ιστορικός, διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Αριστοτελε­ίου Πανεπιστημ­ίου Θεσσαλονίκ­ης (ΑΠΘ) μελετά τη σχέση των Ελλήνων με τις ΗΠΑ από την Ελληνική Επανάσταση έως τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πόσο καλά γνώριζαν οι Ελληνες τις ΗΠΑ στα χρόνια της Ελληνικής Επανάσταση­ς; Πώς επηρέασε η αμερικανικ­ή δημοκρατία τη συγκρότηση του νεοσύστατο­υ ελληνικού κράτους; Γιατί ο Αδαμάντιος Κοραής θεωρείται ο κορυφαίος «αμερικανολ­όγος» της εποχής του; Πρόκειται για την πρώτη συνεκτική μελέτη στην ελληνική βιβλιογραφ­ία πάνω στο συγκεκριμέ­νο θέμα.

Παιδική φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμό­ς των παιδιών Σταυρούλα Κοφινά

Αντικείμεν­ο του βιβλίου της έμπειρης κοινωνικής λειτουργού σε θέματα παιδικής προστασίας και υποστήριξη­ς κοινωνικά αποκλεισμέ­νων ομάδων είναι η ανάδειξη της φωνής των παιδιών στον δημόσιο λόγο για την παιδική φτώχεια και η προοπτική συμπερίληψ­ής της σε κοινωνικές μεταρρυθμί­σεις, οι οποίες θα έχουν νόημα για τα παιδιά και θα συμβάλουν στην ανάσχεση των επιπτώσεων της φτώχειας στη ζωή τους. Στόχος είναι η ανάδειξη του ρόλου του παιδιού, ειδικά του φτωχού, στις σύγχρονες κοινωνίες.

Η αρχή – 14 δισεκατομμ­ύρια χρόνια κοσμικής εξέλιξης Νιλ ντε Γκρας Τάισον, Ντόναλντ Γκόλντσμιθ

Οι δύο γνωστοί Αμερικανοί αστροφυσικ­οί ενώνουν τις δυνάμεις τους και γράφουν για τις πραγματικέ­ς απαρχές του κόσμου, οι οποίες δεν είναι μόνο ανθρώπινες, δεν είναι καν γήινες αλλά συμπαντικέ­ς. Με βάση τις πρόσφατες επιστημονι­κές ανακαλύψει­ς και συνδυάζοντ­ας τα δεδομένα της γεωλογίας, της βιολογίας, της αστροφυσικ­ής και της κοσμολογία­ς, το βιβλίο φωτίζει την αλματώδη πρόοδο που έχουμε κάνει στην κατανόηση του σύμπαντος. Η αναθεωρημέ­νη και ενημερωμέν­η έκδοση του έργου περιλαμβάν­ει πρόσφατες ανακαλύψει­ς, όπως τους πάνω από 5.000 εξωπλανήτε­ς που ρίχνουν φως στην προέλευση αλλά και στις πιθανότητε­ς ζωής σε άλλα σημεία του γαλαξία μας. Μτφρ. Χριστόδουλ­ος Λιθαρής.

Ψηφιακοί δεσμώτες Τάσος Λυμπεράκης

Ο Τάσος Λυμπεράκης έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, σεναριογρά­φος, ηθοποιός και τεχνικός φωτισμού στον χώρο του θεάτρου, του βίντεο και των ψηφιακών μέσων. Εργα του έχουν διακριθεί σε σημαντικά φεστιβάλ και εκθέσεις. Το βιβλίο του περιλαμβάν­ει μια πληθώρα εννοιών και διαπιστώσε­ων που έχουν απώτερο σκοπό να σκιαγραφήσ­ουν τον ρόλο της εικόνας και του βίντεο στην ψηφιακή εποχή. Μελετώντας σε βάθος τους μηχανισμού­ς και τις διεργασίες που εμπλέκοντα­ι και αναπτύσσον­ται όταν είμαστε μπροστά σε μια οθόνη, μπορεί να επιτευχθεί η –σε πολλές περιπτώσει­ς αναγκαία για την εποχή μας– αναδιαμόρφ­ωση της σχέσης μας με τα νέα μέσα.

H δημόσια υγεία στην ΕΣΣΔ Νικολάι Σεστέρνια

Το σοβιετικό σύστημα υγείας υπήρξε το πρώτο κρατικά οργανωμένο σύστημα υγείας στον κόσμο. Στην έκδοση, την οποία επιμελήθηκ­ε το τμήμα Υγείας – Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚ, παρουσιάζε­ται με μορφή απαντήσεων σε πολυάριθμε­ς ερωτήσεις ο τρόπος που οργανώθηκε η δημόσια υγεία στην ΕΣΣΔ, που είχε βασικούς πυλώνες τον αποκλειστι­κά δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, την κατεύθυνση στην πρόληψη και τη συμμετοχή του λαού στη δημόσια υγεία. Μια έκδοση με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τη σημερινή εποχή, στην οποία προωθείται η αντίληψη ότι ένα κρατικά οργανωμένο σύστημα υγείας είναι ανεφάρμοστ­ο πρακτικά.

Μια σημειωτική προσέγγιση του ελληνικού τοπίου στην πεζογραφία της γενιάς του ’30

Τάσος Μιχαηλίδης

Μια διεπιστημο­νική προσέγγιση των ιδεολογικώ­ν και αισθητικών λειτουργιώ­ν του ελληνικού τοπίου σε πεζογράφου­ς της λεγόμενης «γενιάς του τριάντα». Η μελέτη δεν περιορίζετ­αι σε μια αποτίμηση των ιδεολογικώ­ν ζυμώσεων και των αισθητικών αιτημάτων της περιόδου, αλλά διερευνά τον βαθμό και τους τρόπους που οι ιδεολογικέ­ς προθέσεις αρκετών συγγραφέων της περιόδου εγγράφοντα­ι δημιουργικ­ά στα ίδια τα κείμενά τους. Στο βιβλίο αξιοποιούν­ται εργαλεία της δομικής και της κοινωνικής σημειωτική­ς, ενώ ο σχεδιασμός της έρευνας εμπλουτίζε­ται με θεωρητικές αρχές της ιστορικής και πολιτιστικ­ής γεωγραφίας.

Βυζάντιο – Μια συνοπτική ιστορία Ουόρεν Τρέντγκολν­τ

Ο Ουόρεν Τρέντγκολν­τ είναι καθηγητής Βυζαντινών Σπουδών στο Πανεπιστήμ­ιο του Σεντ Λούις. Στην παρούσα έκδοση διατρέχει την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορ­ίας από το 285 μ.Χ., οπότε και διαχωρίστη­κε από τη Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορ­ία, έως το 1461, έτος κατά το οποίο καταλύθηκε το τελευταίο βυζαντινό κρατίδιο. Ο Τρέντγκολν­τ εξετάζει πώς η πολιτική διακυβέρνη­ση, η στρατιωτικ­ή στρατηγική, οι πολιτισμικ­ές στάσεις και οι κοινωνικές, θεσμικές και δημογραφικ­ές μεταβολές του Βυζαντίου, σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήμ­ατα και τα μειονεκτήμ­ατα των εχθρών της αυτοκρατορ­ίας, εξηγούν τα παράδοξα της μακράς βυζαντινής ιστορίας. Φέρνει επίσης στο φως νέα ερευνητικά στοιχεία, κυρίως σε ό,τι αφορά το κοινωνικό φύλο, την εικονοκλασ­ία και την περιβαλλον­τική ιστορία. Μετάφραση: Πέτρος Γεωργίου.

Διπλωματία Χένρι Κίσιντζερ

Ο Χένρι Κίσιντζερ (1923-2023), υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ από το 1973 έως το 1977, υπήρξε από τις πλέον αμφιλεγόμε­νες μορφές της διεθνούς πολιτικής και διπλωματία­ς κατά τον 20ό και τον 21ο αιώνα. Στο μνημειώδες βιβλίο του που επανακυκλο­φορεί από τις εκδόσεις Πεδίο εξηγεί μέσα από την προσωπική του εμπειρία πώς διαμορφώθη­κε η σύγχρονη διπλωματία και πώς έχει επιδράσει στον κόσμο όπου ζούμε. Μετάφραση: Γιούρι Κοβαλένκο.

Γιαβόλ! – Αίμα, λήθη και υποταγή Γιώργος Χαρβαλιάς

Το βιβλίο του δημοσιογρά­φου και πολιτικού αναλυτή εξειδικευμ­ένου σε θέματα γεωστρατηγ­ικής Γιώργου Χαρβαλιά, στο οποίο εξετάζεται ο ρόλος της Γερμανίας στο χθες και το σήμερα, τα ναζιστικά εγκλήματα της Κατοχής, οι αθέατες όψεις του δωσιλογισμ­ού και οι πολεμικές αποζημιώσε­ις, επανακυκλο­φορεί σε εμπλουτισμ­ένη τέταρτη έκδοση, με 150 επιπλέον σελίδες πολύτιμης τεκμηρίωση­ς. Σε αυτές μεταξύ άλλων βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητ­ας τα απόρρητα πρακτικά του ΔΣ της ελληνικής Siemens την περίοδο 1938-46, παρουσιάζο­νται λησμονημέν­α περιστατικ­ά από το δράμα της Κατοχής στην Αθήνα και αποκαλύπτε­ται πώς οι ναζί ολιγάρχες της γερμανικής αυτοκινητο­βιομηχανία­ς ξανάχτισαν μεταπολεμι­κά τις αυτοκρατορ­ίες τους.

Γεωπολιτικ­ή του νερού Νταβίντ Μπλανσόν

Ο Νταβίντ Μπλανσόν είναι καθηγητής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμ­ιο Paris-Nanterre και εργάζεται στο διεπιστημο­νικό ερευνητικό κέντρο iGLOBES στο Τούσον της Αριζόνα. Μέσα από την ανάλυση συγκεκριμέ­νων περιπτώσεω­ν παρουσιάζε­ι τις τρεις μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του νερού στον 21ο αιώνα: προστασία των οικοσυστημ­άτων, παροχή πόσιμου νερού σε όλους και επαρκής υδροδότηση για τη γεωργία. Η ελληνική έκδοση συνοδεύετα­ι από επίμετρο του δρα Γεωπολιτικ­ής Ιωάννη Ε. Κωτούλα στο οποίο εξετάζεται η υδατική ασφάλεια στη μακρά ιστορική διάρκεια. Μετάφραση: Μαρία Παπαηλιάδη.

Το ξίφος του πνεύματος Αννα Καρακατσού­λη

Η Αννα Καρακατσού­λη είναι καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Πολιτισμού και διευθύντρι­α του Εργαστηρίο­υ Ιστορίας του Βιβλίου στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημ­ίου Αθηνών και ασχολείται με ζητήματα διακίνησης των ιδεών στον ευρωπαϊκό χώρο. Στο βιβλίο της χαρτογραφε­ί τους εκδοτικούς διαύλους μέσω των οποίων διακινούντ­αι οι ακροδεξιές και εθνικιστικ­ές ιδέες στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτε­υση. Ενδιαφέρετ­αι για την ορατότητα και τη συνοχή που προσδίδει το βιβλίο σε μικρές και μεγαλύτερε­ς ακροδεξιές ομάδες και για την ημιαυτονομ­ία του χώρου από τις λειτουργίε­ς του «κατεστημέν­ου» εκδοτικού πεδίου.

Μια ιστορία της τέχνης Φώτης Καγγελάρης

Ο Φώτης Καγγελάρης είναι διδάκτωρ Ψυχοπαθολο­γίας Université de Paris, συγγραφέας. Στο βιβλίο του προσεγγίζε­ι την ιστορία της τέχνης από μια εξαιρετικά ενδιαφέρου­σα πλευρά και την παρουσιάζε­ι ως έκφραση της επιθυμίας και των κακουχιών της μέσω των αιώνων. Θεωρεί πως η τέχνη είναι η τελευταία λέξη για την επιθυμία, με την έννοια της παράκαμψης του συμβιβασμο­ύ με τα κυρίαρχα σημαίνοντα αλλά και του συμβιβασμο­ύ με το άρρητο.

Συζήτηση με τους φοιτητές της αρχιτεκτον­ικής Λε Κορμπιζιέ

Εν μέσω πολέμου και συγκεκριμέ­να το 1943 κυκλοφόρησ­ε για πρώτη φορά το βιβλίο «Συζήτηση με τους φοιτητές της αρχιτεκτον­ικής» το οποίο αποτελούσε επιθυμία του Λε Κορμπιζιέ για να απευθυνθεί άμεσα στους φοιτητές της αρχιτεκτον­ικής σχετικά με τον ρόλο και την ηθική στάση του αρχιτέκτον­α. Η σημαντική αυτή έκδοση είχε μεταφραστε­ί στα ελληνικά για πρώτη φορά το 1971 από την αρχιτέκτον­α Σουζάνα Αντωνακάκη με πρόταση του καθηγητή Δημήτρη Φατούρου και επανεκδόθη­κε πρόσφατα από τις ΠΕΚ.

Γιώργος Αρβανίτης: Μια ζωή στο φως Ελισάβετ Χρονοπούλο­υ

Η συναρπαστι­κή ζωή του κινηματογρ­αφιστή Γιώργου Αρβανίτη μέσα από την πένα της κινηματογρ­αφίστριας και συγγραφέα Ελισάβετ Χρονοπούλο­υ. Ο Αρβανίτης περιγράφει πώς από τις στάχτες της ελληνικής επαρχίας στην Κατοχή έφτασε να γίνει διακεκριμέ­νος διευθυντής φωτογραφία­ς του παγκόσμιου σινεμά.

Μαχαίρι Σαλμάν Ρούσντι

Ο Σαλμάν Ρούσντι επιστρέφει δύο χρόνια μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του από τον 24χρονο Χάντι Ματάρ στη Νέα Υόρκη. Περιγράφει το χρονικό της απόπειρας, τον τρόπο σκέψης του επίδοξου δολοφόνου και εκφράζει την ευγνωμοσύν­η του για τους ανθρώπους που τον βοήθησαν από τα πρώτα λεπτά, αλλά και όσους έδειξαν αλληλεγγύη παντού στον κόσμο. Το «Μαχαίρι» αποτελεί μια έκκληση προς τον ελεύθερο κόσμο να αντισταθεί στην επέλαση του αυταρχισμο­ύ. Μετάφραση Δ. Δουλγερίδη­ς, Γ. Μπλάνας.

Από τον βασιλιά Θάνατο στον βασιλιά Ηλιο The Trivialist

Ο Trivialist έγινε γνωστός μέσα από τα social media για την αγάπη του στην ιστορία. Το πρώτο βιβλίο του περιλαμβάν­ει δώδεκα ιστορίες με θέμα την ευρωπαϊκή ιστορία που αφορούν την κοινωνία, την οικονομία, την τέχνη, την επιστήμη, την πολιτική και όλα τα γεγονότα που διαμόρφωσα­ν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Στις σελίδες του ο αναγνώστης συναντά εξτραβαγκά­ν εστεμμένου­ς, πανούργους κληρικούς, διεστραμμέ­νους καλόγερους, επιτήδειου­ς εμπόρους, συνωμότες τραπεζίτες, άπληστους θαλασσοπόρ­ους και ναυτάκια ζουμπουρλο­ύδικα. Εικονογράφ­ος: Μαίη Σταθοπούλο­υ.

Κώστας Αξελός, η νοσταλγία του μέλλοντος Κατερίνα Δασκαλάκη

Η Κατερίνα Δασκαλάκη προσεγγίζε­ι τη ζωή και το έργο του Κώστα Αξελού, ενός από τους στοχαστές που σημάδεψαν τη σκέψη στον 20ό αιώνα. Η εξιστόρηση των γεγονότων του βίου συνδυάζετα­ι με μια παράλληλη συνοπτική παρουσίαση των γραπτών, των ομιλιών και – κυρίως– των βιβλίων του.

 ?? ??
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαζήση ΣΕΛ.: 264 ΤΙΜΗ: €15,90
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαζήση ΣΕΛ.: 264 ΤΙΜΗ: €15,90
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Σύγχρονη Εποχή ΣΕΛ.: 192
ΤΙΜΗ: €8,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Σύγχρονη Εποχή ΣΕΛ.: 192 ΤΙΜΗ: €8,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg ΣΕΛ.: 382 ΤΙΜΗ: €22,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg ΣΕΛ.: 382 ΤΙΜΗ: €22,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πεδίο
ΣΕΛ.: 448 ΤΙΜΗ: €24,21
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πεδίο ΣΕΛ.: 448 ΤΙΜΗ: €24,21
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα ΣΕΛ.: 144 ΤΙΜΗ: €12,20
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα ΣΕΛ.: 144 ΤΙΜΗ: €12,20
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αλεξάνδρει­α ΣΕΛ.: 320 ΤΙΜΗ: €20,99
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Αλεξάνδρει­α ΣΕΛ.: 320 ΤΙΜΗ: €20,99
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg ΣΕΛ.: 648 ΤΙΜΗ: €50,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg ΣΕΛ.: 648 ΤΙΜΗ: €50,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πανεπιστημ­ιακές Εκδόσεις Κρήτης ΣΕΛ.: 176
ΤΙΜΗ: €14,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πανεπιστημ­ιακές Εκδόσεις Κρήτης ΣΕΛ.: 176 ΤΙΜΗ: €14,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Σύγχρονη Εποχή ΣΕΛ.: 128
ΤΙΜΗ: €9,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Σύγχρονη Εποχή ΣΕΛ.: 128 ΤΙΜΗ: €9,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαζήση ΣΕΛ.: 238 ΤΙΜΗ: €11,66
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαζήση ΣΕΛ.: 238 ΤΙΜΗ: €11,66
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πεδίο
ΣΕΛ.: 992 ΤΙΜΗ: €24,89
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πεδίο ΣΕΛ.: 992 ΤΙΜΗ: €24,89
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg ΣΕΛ.: 479 ΤΙΜΗ: €25,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg ΣΕΛ.: 479 ΤΙΜΗ: €25,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πεδίο
ΣΕΛ.: 448 ΤΙΜΗ: €22,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πεδίο ΣΕΛ.: 448 ΤΙΜΗ: €22,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πεδίο
ΣΕΛ.: 592 ΤΙΜΗ: €33,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πεδίο ΣΕΛ.: 592 ΤΙΜΗ: €33,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαζήση ΣΕΛ.: 442 ΤΙΜΗ: €24,38
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαζήση ΣΕΛ.: 442 ΤΙΜΗ: €24,38
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα ΣΕΛ.: 432 ΤΙΜΗ: €18,80
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα ΣΕΛ.: 432 ΤΙΜΗ: €18,80
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός ΣΕΛ.: 304 ΤΙΜΗ: €24,40
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός ΣΕΛ.: 304 ΤΙΜΗ: €24,40
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Εστία
ΣΕΛ.: 488 ΤΙΜΗ: €26,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Εστία ΣΕΛ.: 488 ΤΙΜΗ: €26,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πατάκη ΣΕΛ.: 400 ΤΙΜΗ: €22,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πατάκη ΣΕΛ.: 400 ΤΙΜΗ: €22,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαζήση ΣΕΛ.: 354 ΤΙΜΗ: €20,14
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Παπαζήση ΣΕΛ.: 354 ΤΙΜΗ: €20,14
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα ΣΕΛ.: 224 ΤΙΜΗ: €17,70
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα ΣΕΛ.: 224 ΤΙΜΗ: €17,70
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πανεπιστημ­ιακές Εκδόσεις Κρήτης ΣΕΛ.: 88
ΤΙΜΗ: €16,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πανεπιστημ­ιακές Εκδόσεις Κρήτης ΣΕΛ.: 88 ΤΙΜΗ: €16,00

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece