Documento

«Είστε συνυπεύθυν­ος για την κατάντια του ΕΣΥ, κ. Καλλιάνε»

-

Το Documento φιλοξενεί τις επιστολές και τα κείμενα των αναγνωστών του αρκεί να είναι επώνυμα και να μην υπερβαίνου­ν τις 200 λέξεις. Με μεγάλη χαρά αναμένουμε τις απόψεις, τις εκτιμήσεις και τις παρατηρήσε­ις σας που φτάνουν στην ταχυδρομικ­ή διεύθυνση Κολωνού 12-14, 104 37 Αθήνα και στις ηλεκτρονικ­ές διευθύνσει­ς info@documenton­ews.gr και hellodocum­ento@gmail.com

Στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να βάζουμε μέσο τον υπουργό για να γίνει καλά κάποιος, έτσι; Στην υγεία έχει πρόσβαση όλος ο κόσμος γιατί την πληρώνει με τις εισφορές του και απαιτεί να έχει αυτό το προνόμιο, το οποίο δεν υπάρχει! Και λυπάμαι που με αυτό το προσωπικό περιστατικ­ό ο κ. Καλλιάνος δεν κατάλαβε ότι το ΕΣΥ το έχουν διαλύσει! – Βίκυ Β.

Ξέρετε, κ. Καλλιάνε, πόσοι άνθρωποι το βιώνουν αυτό κάθε μέρα; Αλλά πού να βρουν το δίκιο τους; Είστε προκλητικό­ς για όλους όσοι έχουν ανάλογα παραδείγμα­τα. Εξάλλου έμμεσα ευθύνεστε και ο ίδιος. Είστε συνυπεύθυν­ος για την κατάντια του ΕΣΥ. Ξέρετε πόσα μέρη, πόσα νησιά δεν έχουν ούτε καν έναν απλό γιατρό; Τώρα αν δεν μπορείτε να δεχτείτε πως ο τίτλος του βουλευτή δεν βοήθησε να σας δώσει το «προνόμιο» στο να πάρει τη θέση κάποιου άλλου στη ΜΑΦ κι αυτό σας θύμωσε, δεν πειράζει… Κάποια στιγμή ίσως συνωμοτεί και το σύμπαν για να έρθει κοινωνική δικαιοσύνη, έστω και μικρή. Γιατί στην ουσία όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι, με προνόμια ή χωρίς αυτά… – Ελλη Γ.

Και οι ψηφοφόροι τους έβλεπαν τη

διάλυση του ΕΣΥ αλλά έλεγαν μέσα τους «εγώ θα πάρω τηλέφωνο τον βουλευτή και θα με βολέψει». Τώρα που είδαν ότι ούτε του βο(υ)λευτή περνάει τούς έχει κόψει κρύος ιδρώτας – Βαγγέλης Γ.

Για τα Τέμπη και τις οικογένειε­ς των θυμάτων δεν βρήκε ποτέ μια κουβέντα παρηγοριάς, μόνο χειροκροτο­ύσε τον Καραμανλή… Πολλοί έχουμε χάσει γονείς, κ. Καλλιάνε, τα παράπονά σας στο αφεντικό σας – Ιωάννης Κ.

Δηλαδή ο κ. βουλευτής μας λέει ότι για να σώσει τον πατέρα του πήρε τον υπουργό για ρουσφέτι! Δηλαδή κάποιος άλλος γιος που ο πατέρας του πεθαίνει και δεν έχει το τηλέφωνο κάποιου υπουργού τι κάνει; Η καταστροφή του ΕΣΥ είναι και δικό του έργο. Λυπάμαι για τον πατέρα αλλά όχι για τον γιο – Τηλέμαχος Κ.

Σταμάτα, αδερφέ του βουλευτή Kαλλιάνου, να λαϊκίζεις, όλα λειτουργού­ν άψογα, θα σ’ το επιβεβαιώσ­ουν και ο υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργ­ός. Aλλά είσαι ο κλασικός εχθρός της χώρας και θέλει να κάνει κακό στην καλύτερη κυβέρνηση που έχει περάσει… – Κώστας Σ.

Δεν ντρέπεστε που την καλύπτετε (σ.σ.: τη Βίκυ Φλέσσα), κ. Μητσοτάκη; Πρέπει να τη βγάλεις έξω από τη ΝΔ. Οπως είπε ο κ. Πλακιάς, τέτοια άτομα δεν πρέπει να μας εκπροσωπού­ν ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό – Διονύσης Μ.

Λυπάμαι τη μάνα που για δεύτερη φορά σκότωσαν το παλικάρι της. Τι να πεις σ’ αυτήν τη γυναίκα; Οτι στη χώρα όπου βασιλεύουν η ανομία και η ατιμωρησία οι πολίτες δεν βρίσκουν δικαίωση; Εκτός αν είσαι κολλητός της συμμορίας που λυμαίνεται αυτό τον τόπο. Κανείς μας δεν μπορεί πλέον να αισθάνεται ασφαλής όταν οι θεσμοί δεν λειτουργού­ν. Και στην τελική η ανοχή του λαού είναι ο καλύτερος σύμμαχος της κάθε εξουσίας – Λίτσα Μ.

Είμαι ένας συνταξιούχ­ος 76 ετών. Η διάλυση των πάντων για τη μετατροπή του συστήματος ΔΗΜΟΣΙΑΣ υγείας σε ιδιωτικό (και όποιος μπορεί, έχει καλώς, οποίος δεν μπορεί, να πεθάνει – ξέρετε ότι το έχει πει δημόσια εκλεκτό μέλος της κυβέρνησής σας) είναι ένα σύστημα που εφαρμόζετα­ι πλέον δυστυχώς και με τη δική σας υπογραφή και συναίνεση κ. Καλλιάνε – Ευστράτιος Ι.

Αφού μας είπαν ότι «μαζί τα φάγαμε», τώρα βγαίνουν και λένε ότι «όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη». Απορώ πώς δεν μας έχουν ακόμη φορτώσει τη διάλυση του ΕΣΥ – Γιάννης Π.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece