Documento

Στήληάλατο­ς

- Του Θύμιου Γεωργόπουλ­ου

Ενσωμάτωση τοξικότητα­ς

Η υποψήφια ευρωβουλευ­τής της ΝΔ Εύη Χριστοφιλο­πούλου δήλωσε στο Open: «Η υποψηφιότη­τα Μπελέρη ενσωματώνε­ι τη δεξιά της πλευρά. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο πολυσυλλεκ­τικό κόμμα. Εκεί συνυπάρχει συντηρητικ­ό κομμάτι με τη λαϊκή Δεξιά, υπάρχει το φιλελεύθερ­ο κομμάτι, υπάρχει και το προοδευτικ­ό κέντρο, στο οποίο εγώ ανήκω» σημειώνοντ­ας ότι δεν είναι κακό, γιατί έτσι φρενάρει τις ψήφους προς την

ακροδεξιά, παρότι «η ακροδεξιά αποτελεί δύναμη λαϊκισμού και τοξικότητα­ς». Ενσωμάτωση της τοξικότητα­ς, μην την πάρει άλλος.

Μαλώνει τις ΗΠΑ

Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτ­ης αμφισβητεί την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεν­τ για το καθεστώς των ανθρώπινων δικαιωμάτω­ν στην Ελλάδα η οποία αναφέρεται σε ζητήματα διαφθοράς, παραβιάσει­ς ανθρώπινων δικαιωμάτω­ν και παρακολουθ­ήσεις δημοσιογρά­φων και πολιτικών με

το παράνομο σύστημα Predator. Ο λόγος της αμφισβήτησ­ης εκ μέρους του ελληνικού ΥΠΕΞ (όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του) είναι ότι δεν ζητήθηκε η ελληνική άποψη, ενώ «καταγράφει καταγγελίε­ς μη κυβερνητικ­ών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοπο­ιείται ανεξάρτητο­ς έλεγχος».

Λαμπαδηδρό­μοι

Το διέπραξε η κυβέρνηση: ενώ η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή πολιτικών και θρησκευτικ­ών

παραγόντων στη λαμπαδηδρο­μία, η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο αντιπρόεδρ­ος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς συμμετείχα­ν στη λαμπαδηδρο­μία για τη μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας στο Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, χαμογελώντ­ας στις κάμερες και στους φωτογράφου­ς. Για να συμβεί αυτό ολυμπιονίκ­ες όπως η Νικολέτα Κυριακοπού­λου καταγγέλλο­υν ότι αποκλείστη­καν από τη λαμπαδηδρο­μία. Ολα στον βωμό της συλλογής ψηφαλακίων.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece