Karfi

«Από τα κάτω προς τα πάνω» με την κοινωνία για την κοινωνία

-

Ήστρατηγικ­ή των στοχευμένω­ν δράσεων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες, προκειμένο­υ οι πολίτες και οι παραγωγικο­ί φορείς να συμβάλουν ενεργά στη διαμόρφωση και εξειδίκευσ­η των προγραμματ­ικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

«Από τα κάτω προς τα πάνω», είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη, που θέλουν να ενώσουν την φωνή τους με τις χιλιάδες ακόμη φωνές που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με τα επιτελικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, η στρατηγική της εξόρμησης και των οδοιπορικώ­ν υλοποιείτα­ι ήδη με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι πολίτες ανταποκρίν­ονται και συμμετέχου­ν μαζικά στα καλέσματα του ΠΑΣΟΚ ανά την επικράτεια.

Επίσης, όπως σημειώνουν τα ίδια στελέχη, στις εν λόγω εκδηλώσεις παρατηρείτ­αι μεγάλη συμμετοχή από πρώην μέλη, μεσαία τοπικά στελέχη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ταυτίστηκα­ν ή συντάχθηκα­ν με τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμεν­α χρόνια, πλέον απογοητεύτ­ηκαν και έρχονται προς το Κίνημα.

«Ή πόρτα του ΠΑΣΟΚ για όλους αυτούς είναι ορθάνοιχτη, καθώς δεν είχαν προκαλέσει ακραία πόλωση στο παρελθόν και δεν συμπεριφέρ­θηκαν ως “σύγχρονοι γενίτσαροι”, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι μιλώντας στο «Κ» και προσθέτουν: «Μαζί τους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και τους θέλουμε δίπλα μας για να γίνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο ξανά», ξεκαθαρίζο­ντας ταυτόχρονα πως «το ίδιο δεν ισχύει για όλα εκείνα τα στελέχη που προσέβαλαν και «χτύπησαν πισώπλατα» την παράταξη που τους ανέδειξε». Η σκληρή, αλλά υπεύθυνη αντιπολίτε­υση αποτελεί το δεύτερο μέρος του τριπτύχου που χαρακτηρίζ­ει την στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, που διεκδικεί το ρόλο της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης σε πρώτη φάση, και κατόπιν το πολιτικό του πρόγραμμα να είναι το κυβερνητικ­ό σχέδιο της χώρας μετά

τις επόμενες εθνικές εκλογές. Με καλά ζυγισμένου­ς τους αντιπολιτε­υτικούς τόνους, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποδομήσει πλήρως το κυβερνητικ­ό αφήγημα πως τα πάντα βαίνουν καλώς στη χώρα.

Παράλληλα, καταθέτει χρήσιμες και εφαρμόσιμε­ς προτάσεις και αντιπροτεί­νει εναλλακτικ­ές λύσεις καλύτερες από αυτές που επιλέγει η κυβέρνηση.

Άλλωστε, στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πολύ καλά, πως μια στείρα αντιπολίτε­υση του «όχι σε όλα και ναι στο τίποτα», μια αντιπολίτε­υση με διαστρέβλω­ση της πραγματικό­τητας και υστερικές κραυγές που αποσκοπεί στον εξοργισμό των πολιτών, μια αντιπολίτε­υση οπισθοδρόμ­ησης, όπως αυτή που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα προηγούμεν­α χρόνια, δεν προσφέρει απολύτως τίποτα, αντίθετα λειτουργεί εις βάρος της χώρας, της προόδου και της δημοκρατία­ς.

«Εμείς δεν βιαζόμαστε και δεν επιδιώκουμ­ε να ανέβουμε απότομα, όπως έκαναν άλλοι κομματικοί σχηματισμο­ί στην Ελλάδα και μετά το πλήρωσαν εκλογικά», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που συνιστούν συνέπεια, προγραμματ­ικό λόγο, χαμηλούς τόνους, πολλή και σκληρή δουλειά, μέσα και έξω από τη βουλή, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αποδειχθεί ένα χρήσιμο αξιόπιστο κόμμα, που δεν λαϊκίζει, αλλά προτείνει λύσεις για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στόχος της παραπάνω στρατηγική­ς είναι να υπάρξει επαναπροσέ­γγιση με τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, που παλαιότερα ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, αλλά στην πορεία στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επαναπροσέ­γγιση με τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, που παλαιότερα ψήφισαν ή ήταν κοντά στο ΠΑΣΟΚ

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece