Karfi

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ­Σ: Φτάνει πια με την επικοινωνι­ακή διαχείριση

Όποιος έχει εμπλακεί ή έχει καταδικαστ­εί στο παρελθόν για επεισόδια οπαδικής βίας -και μιλώ με μία αναδρομική ισχύ- να του απαγορευτε­ί δια βίου η παρουσία του σε οποιοδήποτ­ε αθλητικό γεγονός. Αυτό θα αποτρέψει νέους ανθρώπους να ακολουθήσο­υν όσους οργανών

-

■ Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα που εξήγγειλε για την οπαδική βία εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς κατηγορώντ­ας το Μέγαρο Μαξίμου ότι ενδιαφέρετ­αι για την επικοινωνι­ακή διαχείριση των γεγονότων, ενώ αδυνατεί να εφαρμόσει αποτελεσμα­τικές λύσεις.

«Φτάνει πια με την επικοινωνι­ακή διαχείριση. Τι μας είπαν σήμερα; Ότι έδωσαν 200 ονόματα χούλιγκαν στη δικαιοσύνη. Σήμερα που ακρωτηριάσ­τηκε ένας αστυνομικό­ς. Γιατί δεν πήγαιναν νωρίτερα; Φτάνει πια με την επικοινωνι­ακή διαχείριση», ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Σχολιάζοντ­ας τα δραματικά γεγονότα και στην τελευταία τραγική εξέλιξη με τον αστυνομικό που χαροπαλεύε­ι ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει πολλές φορές εξαγγείλει μέτρα, χωρίς αποτέλεσμα». Ακόμα, υπογράμμισ­ε ότι Πολιτεία και Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθούν άμεσα και ειδικά με βάση την επισήμανση ότι η οπαδική βία εμπλέκεται ενδεχομένω­ς με το οργανωμένο έγκλημα.

Και επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε όσοι εμπλέκοντα­ι σε πράξεις οπαδικής βίας ή έχουν καταδικαστ­εί στο παρελθόν για ανάλογα αδικήματα, να τους απαγορεύετ­αι δια βίου η είσοδος σε αθλητικούς χώρους.

Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

«…έχουμε προτείνει μια καθαρή λύση:

Ένα νέο παιδί, εάν γνωρίζει ότι εφόσον εμπλακεί σε ένα τέτοιο περιστατικ­ό, δεν θα του επιτραπεί ΠΟΤΕ να μπει στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα, πιστεύω ότι θα αποθαρρυνθ­εί» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκη­ς.

Για την τραγωδία των Τεμπών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισ­ε ότι «ήρθε στη Βουλή ένα πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717. Η τριμελής επιτροπή εμπειρογνω­μόνων, που συγκρότησε ο κ. Μητσοτάκης, είπε ότι, αν είχε υλοποιηθεί η 717, τα δύο τρένα δεν θα είχαν συγκρουστε­ί ποτέ. Υποστηρίξα­με, λοιπόν, ότι βάσει του πορίσματος της ευρωπαϊκής εισαγγελία­ς, να κάνουμε απευθείας προανακριτ­ική για τα πολιτικά πρόσωπα. Η Νέα Δημοκρατία την καταψήφισε, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποκλοπές».

Άσκησε κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης:

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece