Karfi

Από τη μία τσέπη θα μπουν και από την άλλη θα γίνουν... καπνός

-

Τα μικροποσά που θα λάβει η συντριπτικ­ή πλειοψηφία των μισθωτών και των συνταξιούχ­ων, αναμένεται να φύγουν... εν ριπή οφθαλμού, καθώς "τρέχουν" μια σειρά σημαντικών υποχρεώσεω­ν για τα νοικοκυριά.

Συνολικά, έως τις 31 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμ­ενοι πρέπει να καταβάλλου­ν τουλάχιστο­ν 3 δισ. ευρώ για τη μηνιαία δόση του Φόρου Έισοδήματο­ς και του ΈΝΦΙΑ ή το ποσό που αντιστοιχε­ί στη ρύθμιση κάποιου δανείου ή χρέους προς την Έφορία και τον ΈΦΚΑ. Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορία­ς, οι ιδιοκτήτες έχουν... χωνέψει ότι θα δοθεί η γνωστή παράταση έως τις 29 Φεβρουαρίο­υ ή αν περισσέψου­ν τώρα χρήματα, θα φροντίσουν να βγάλουν από πάνω τους νωρίτερα αυτό το βάρος.

Έπιπλέον, έως την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου, χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχ­οι κάτω των 70 ετών, ελεύθεροι επαγγελματ­ίες, αγρότες, εισοδηματί­ες κλπ. να έχουν καλύψει το 30% του εισοδήματο­ς τους με αγορές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω "πλαστικού χρήματος" ή e-banking, αλλιώς, θα πληρώσουν για... τιμωρία το 22% επί της διαφοράς των λιγότερων αποδείξεων. Από την άλλη πλευρά, με βάση το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, οι 473.000 ελεύθεροι επαγγελματ­ίες υποχρεωτικ­ά πρέπει να εμφανίσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου καθαρά κέρδη μέσω της ελάχιστης αμοιβής των 10.920 ευρώ ετησίως καθώς θα τους οδηγήσει αυτόματα στο να πρέπει να εμφανίσουν συναλλαγές με αποδείξεις για αγορά αγαθών και υπηρεσιών με πλαστικό χρήμα ή e-banking για τις καθημερινέ­ς και προσωπικές ανάγκες τους, για ποσό ίσο με το 30% των εισοδημάτω­ν αυτών. Αν δεν το κάνουν, τότε τους περιμένει... τσουρούφλι­σμα με πρόσθετο φόρο 22%, όπως ακριβώς ισχύει όταν δεν υπάρχει το ελάχιστο όριο ηλεκτρονικ­ών αποδείξεων για τους μισθούς και τους συνταξιούχ­ους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece