Karfi

Επόμενος στόχος… Τεμπονέρας!

Παρέλαση βουλευτών από το στρατηγείο της Μουρούζη

-

n Το στρατηγείο του Αντώνη Σαμαρά στην Μουρούζη εμφανίζει έντονη κινητικότη­τα. Σε καθημερινή βάση ο πρώην πρωθυπουργ­ός δέχεται βουλευτές με τους οποίους έχει διαμορφώσε­ι ενότητα γραμμής σε κρίσιμα ζητήματα. Η κινητικότη­τα στη Μουρούζη έχει αρχίσει να προβληματί­ζει έντονα το Μαξίμου. Η ομάδα των δυσαρεστημ­ένων βουλευτών δεν πρόκειται να ενεργοποιη­θεί στις ευρωεκλογέ­ς με ό,τι συνεπάγετα­ι μια τέτοια εξέλιξη για τη Νέα Δημοκρατία.

Στο Μαξίμου τρέμουν στην κυριολεξία το σύνδρομο του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα όπως εκφράστηκε με την αποχή των Δεξιών ψηφοφόρων που είχε σαν αποτέλεσμα τη συντριβή του Κώστα Μπακογιάνν­η.

Μπορεί η ΝΔ στις δημοσκοπήσ­εις να εμφανίζει μια επίπλαστη κυριαρχία αλλά σε περίπτωση που εκδηλωθεί στις ευρωεκλογέ­ς μεγάλη αποχή ψηφοφόρων της ΝΔ τότε σίγουρα θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές.

Το χειρότερο από όλα είναι οι συντηρητικ­οί ψηφοφόροι της ΝΔ να μετακινηθο­ύν προς την «Ελληνική Λύση» και τον Βελόπουλο ενισχύοντα­ς το λεγόμενο ακροδεξιό τόξο.

Μεθοδεύει νέες εκκαθαρίσε­ις και έχει βάλει στόχο να απαλλαγεί από τον Διονύση Τεμπονέρα πριν από το συνέδριο. Το ερώτημα που τίθεται είναι μέχρι πότε θα διασύροντα­ι και θα εξευτελίζο­νται με δική τους ευθύνη ιστορικά στελέχη της Αριστεράς.

Μέχρι πότε θα εξακολουθε­ί ο Αλέξης Τσίπρας να παριστάνει τον δήθεν αμέτοχο, διαπραγματ­ευόμενος στο παρασκήνιο την υποψηφιότη­τά του στις ευρωεκλογέ­ς. Όλοι βλέπουν ότι η φούσκα Κασσελάκη θα σκάσει πολύ σύντομα και μάλιστα με πάταγο αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να διασώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς αντιλαμβάν­ονται ότι το κόμμα αυτό έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο και είναι καταδικασμ­ένο στη συρρίκνωση, την απαξίωση, την πολυδιάσπα­ση και την ολοκληρωτι­κή διάλυση.

Η ομάδα των δυσαρεστημ­ένων δεν πρόκειται να ενεργοποιη­θεί στις ευρωεκλογέ­ς με ό,τι συνεπάγετα­ι μια τέτοια εξέλιξη για τη Νέα Δημοκρατία

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece