Karfi

Ζεστή Χριστουγεν­νιάτικη γιορτή για την Ανανεωτική Αριστερά

Γάμοι και… βαφτίσια που διχάζουν

-

n Η πρόθεση της κυβέρνησης, δηλαδή του πρωθυπουργ­ού, να φέρει κάποια στιγμή το 2024- και αν-προς ψήφιση στη Βουλή σχέδιο νόμου για τη νομιμοποίη­ση του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια προκαλεί μεγάλη αμηχανία στις τάξεις των γαλάζιων βουλευτών. Υπάρχει μια μερίδα εξ αυτών που διαφωνεί και σκέφτεται να απέχει από τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή. Μια δεύτερη κατηγορία δεν έχει αντιρρήσει­ς για τον γάμο, αλλά δεν συμφωνεί με την τεκνοθεσία. Η στάση τους θα κριθεί από το τι ακριβώς θα προβλέπει η ρύθμιση, που έχει «στρεσάρει» το Μαξίμου και ανάγκασε τους άριστους να κάνουν πίσω… Σε γενικές γραμμές, οι μισοί σχεδόν γαλάζιοι βουλευτές τηρούν στάση αναμονής.

Με επιτυχία πραγματοπο­ιήθηκε η χριστουγεν­νιάτικη γιορτή της Ανανεωτική­ς Αριστεράς, που αποτελεί τη λεγόμενη τρίτη συνιστώσα του Κινήματος Αλλαγής. Η γιορτή έλαβε χώρα στα γραφεία της Κίνησης και το παρών έδωσε πλήθος «πράσινων» στελεχών. Μαζί με τα στελέχη και τους φίλους της «Ανανεωτική­ς Αριστεράς», στην εκδήλωση παραβρέθηκ­αν ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς, ο Παύλος Χρηστίδης, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκος Σαλαγιάννη­ς και Γιάννης Μεϊμάρογλο­υ, ο Μιχάλης Ζουμπουλακ­ης μέλος ΕΓ ΠΟΣΔΕΠ, ο Γιάννης Παπαγεωργό­πουλος μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Γιώργος Μότσιος, ο Γιώργος Γκαραβέλας μέλος ΔΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ο πρώην ευρωβουλευ­τής Μίλτος

Κύρκος, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Καρκατσούλ­ης, ο Μιχάλης Χάλαρης γραμματέας των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημο­κρατία, ο Σταμάτης Μαλέλης και ο Ανδρέας Παπαδόπουλ­ος. Επίσης έδωσαν το «παρών» μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και της Συντονιστι­κής Επιτροπής της Ανανεωτική­ς Αριστεράς και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αθηναίων. Τα στελέχη της Κίνησης, τηρώντας τις παραδόσεις του χώρου, κέρναγαν τσίπουρα και κρασιά, µαζί µε ωραίους µεζέδες.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece