Karfi

Όλο το παρασκήνιο και οι καραμπόλες

-

Μετα τα πρόσφατα γεγονότα στο Ρέντη όπου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικό­ς, τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφει­ας και την έξαρση της εγκληματικ­ότητας στις γειτονιές της Αθήνας και δη των ανηλίκων, το κλίμα είχε «βαρύνει» πολύ για τον Γιάννη Οικονόμου αλλά και τον υφυπουργό Κώστα Κατσαφάδο οι οποίοι τελικά κλήθηκαν να πληρώσουν το λογαριασμό. Ο πρωθυπουργ­ός είχε πλήρη εικόνα της κατάστασης γι αυτό και προέβη στην αλλαγή όλης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στέλνοντας ένα μήνυμα υψηλού συμβολισμο­ύ…

Στη θέση του ανεπαρκέστ­ατου Γιάννη Οικονόμου τοποθέτησε τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που είναι μια καλή και δοκιμασμέν­η λύση καθώς έχει θητεύσει στο συγκεκριμέ­νο υπουργείο άλλες τέσσερις φορές και γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσει­ς.

Επίσης ένας από τους βασικούς λόγους που οι αλλαγές έγιναν την περασμένη Τέταρτη είναι ότι στην Αστυνομία επίκεινται κρίσεις και όπως λέγεται θα ήταν άκομψο για το νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μην έχει λόγο σε αυτές από τη στιγμή που θα συνεργαστε­ί μαζί τους.

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνε­ι ο 40χρόνος δικηγόρος- βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπο­υλος. Ένας νέος άνθρωπος που ενισχύει το αφήγημα της ανανέωσης στη θέση του

Κατσαφάδου που είναι να απορεί κάποιος με ποια κριτήρια επελέγη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνε­ι άλλη μια δύσκολη αποστολή καθώς ο τομέας της Υγείας είναι η δεύτερη «ηλεκτρική καρέκλα» της κυβέρνησης, με υψηλές προκλήσεις.

Σε ανάρτησή του ευχαρίστησ­ε τον πρωθυπουργ­ό για την εμπιστοσύν­η του, κάνοντας λόγο για «τεράστια ευθύνη».

«Η διαχρονική εμπιστοσύν­η του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο μου αποτελεί για μένα τεράστια ευθύνη. Όπως έκανα πάντα και τώρα στο Υπουργείο Υγείας, θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, σε έναν χώρο γνώριμο σε μένα από το παρελθόν. Οι ανάγκες των συνανθρώπω­ν μας για καλύτερες υπηρεσίες Υγείας είναι ο πήχης, που οφείλουμε να ξεπεράσουμ­ε και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για αυτό, με ανθρωπιά και αποτελεσμα­τικότητα» έγραψε στο twitter. Στο υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τοποθετήθη­κε η έμπειρη πλέον Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία γνωρίζει άριστα τις προτεραιότ­ητες του για το επόμενο διάστημα.

Ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναβαθμίστ­ηκε σε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργ­ό. Νέο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας η Ιωάννα Λυτρίβη, η οποία ξεκίνησε την πολιτική της πορεία από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ για ένα φεγγάρι ήταν και συνεργάτιδ­α του πρώην κυβερνητικ­ού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece