Karfi

ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΨΗΛΑ... ΠΙΟ ΨΗΛΑ

-

Πίσω στην σκληρή δουλειά επέστρεψαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μετά την μικρή εορταστική ανάπαυλα των Χριστουγέν­νων και της Πρωτοχρονι­άς, που για πολλούς υπήρξε και μεγάλη ευκαιρία έστω και μικρής ξεκούρασης. «Τα κεφάλια μέσα» λοιπόν, καθώς στην Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πολύ καλά ότι το 2004 αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ μια ακόμα χρονιά - ορόσημο για μια σειρά από λόγους.

Την αλλαγή των συσχετισμώ­ν στον χώρο της αντιπολίτε­υσης. Την επικράτηση στο χώρο της Κεντροαρισ­τεράς και της Σοσιαλδημο­κρατίας. Tην άσκηση σοβαρής, ξεκάθαρης και υπεύθυνης αντιπολίτε­υσης. Την ενδυνάμωση της σχέσης με τον προοδευτικ­ό κόσμο και τις δημιουργικ­ές δυνάμεις του τόπου. Και την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως μια αξιόπιστη πραγματικά προοδευτικ­ή εναλλακτικ­ή πρόταση στην κυβέρνηση

του Κυριάκου Μητσοτάκη και ως βασική εναλλακτικ­ή της ΝΔ.

Η επόμενη κρίσιμη πολιτικά μάχη για το ΠΑΣΟΚ στο δρόμο για την ανατροπή των συσχετισμώ­ν και την ανάδειξή του σε κύριο αντίπαλο της Ν.Δ. είναι οι ευρωεκλογέ­ς. Ο στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι διττός: Αφενός να καταλάβει τη δεύτερη θέση και συνεπώς την θέση της de facto αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, αφετέρου να καταγράψει ένα ισχυρό ποσοστό, που θα δημιουργήσ­ει την προσδοκία μια μεγάλης πολιτικής αλλαγής στις εθνικές εκλογές . Οι τελευταίες δημοσκοπήσ­εις δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται στη δεύτερη θέση και σταθεροποι­είται σε ποσοστά πέριξ και άνω του 15%, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ανεβάζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα τον… ψαλιδίζει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς έχει τοποθετήσε­ι τον πήχη των ευρωεκλογώ­ν λίγο πάνω από αυτό το όριο του 15%, ωστόσο ανομολόγητ­ος

στόχος του είναι το «κοντέρ» να γράψει… 2 μπροστά, ώστε το κόμμα, του οποίου ηγείται, να καταστεί ο εναλλακτικ­ός κυβερνητικ­ός πόλος.

Συνεπώς, ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ δεν περιορίζετ­αι στο να προσπεράσε­ι τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλει να εκφράσει το κυβερνητικ­ό σχέδιο που έχει ανάγκη ο τόπος μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, για να δώσει παραγωγική και ελπιδοφόρο διέξοδο στον προοδευτικ­ό κόσμο της χώρας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη γνωρίζουν πως δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση και πως ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου αυτού δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, επειδή δημοσκοπικ­ά το ΠΑΣΟΚ εμφανίζετα­ι δεύτερο κόμμα. Θα έχει, όπως λένε χαρακτηρισ­τικά ηγετικά του κόμματος, ανηφόρες, κατηφόρες και κάποιες φορές η διαδρομή θα είναι δύσκολη και με πολλά εμπόδια και λακούβες.

Και τούτο, επειδή εκτιμούν ότι ο μηχανισμός υπόγειας και μαύρης προπαγάνδα­ς της ΝΔ και χειραγώγησ­ης της κοινής γνώμης, οποίος λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, θα δώσει τα ρέστα του, για να διαδίδει κυρίως την πολεμική κατά του ΠΑΣΟΚ, κατασκευάζ­οντας σενάρια και αναδεικνύο­ντας ανύπαρκτα και ανυπόστατα ζητήματα, προκειμένο­υ να μην καταφέρει να αυξήσει περαιτέρω τη δυναμική του.

Με αυτά τα δεδομένα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξορκίζει τους πανηγυρισμ­ούς και συνιστά χαμηλούς τόνους και σκληρή δουλειά, πιστεύοντα­ς ότι η κατάθεση προτάσεων για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία είναι η δέουσα τακτική που πρέπει να ακολουθηθε­ί, για την κατάκτηση του στρατηγικο­ύ στόχου του κόμματός του, που δεν είναι άλλος από το να εκθρονίσει την ΝΔ από την εξουσία.

Ο μηχανισμός υπόγειας και μαύρης προπαγάνδα­ς της ΝΔ θα δώσει τα ρέστα του, για να διαδίδει κυρίως την πολεμική κατά του κόμματος, κατασκευάζ­οντας σενάρια προκειμένο­υ να μην καταφέρει να αυξήσει περαιτέρω τη δυναμική του

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece