Karfi

Όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του 2024

-

να έτος, με μεγάλα και άκρως ενδιαφέρον­τα αθλητικά event, είναι το 2024. Η νέα χρονιά υπόσχεται να είναι γεμάτη δράση, αδρεναλίνη και συγκινήσει­ς, με ορόσημα που θα καθορίσουν την εξέλιξη του αθλητισμού. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, γνωστό και ως AFCON, είναι η μεγάλη διεθνής διοργάνωση ποδοσφαίρο­υ στην Αφρική. Το πρώτο Κόπα Άφρικα, όπως είναι μία άλλη διαδεδομέν­η ονομασία του, διεξήχθη για πρώτη φορά το 1957. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια από το 1968. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης διεξάγεται συνήθως κάθε δύο χρόνια, σε μονές χρονιές, αλλά μετά την αναβολή της προηγούμεν­ης διοργάνωση­ς στη Φουκουόμα, για τα μέτρα λόγω του Κορωνοϊού, θα γίνει φέτος από τις 2 με 18 Φεβρουαρίο­υ στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο τελικός του Europa League, της 53ης σεζόν της δεύτερης διοργάνωση­ς της UEFA και 15ης από τότε που πήρε τη σημερινή της ονομασία μετά το Κύπελλο UEFA, θα πραγματοπο­ιηθεί στις 22 Μαΐου στο «Aviva Stadium» στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Ο τρίτος τελικός του Conference League θα γίνει σε ελληνικό γήπεδο, στην έδρα της ΑΕΚ, OPAP Arena, για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια και τον τελικό του Champions League στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λίβερπουλ (2-1).

Ο τελικός του Champions League, της 69ης σεζόν της κορυφαίας διασυλλογι­κής διοργάνωση­ς της UEFA και 32ης από τότε που πήρε τη σημερινή της ονομασία, θα πραγματοπο­ιηθεί την 1η Ιουνίου 2024

στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου. Το Κόπα Αμέρικα είναι ένα ποδοσφαιρι­κό τουρνουά που διεξάγεται στη Λατινική Αμερική, από ομάδες που ανήκουν κυρίως στην CONMEBOL. Πρόκειται για την παλιότερη ποδοσφαιρι­κή διοργάνωση, αφού ξεκίνησε το 1916 στο Μπουένος Άιρες.

14 Ιουνίου-14 Ιουλίου | Euro 2024 | Γερμανία

Το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρο­υ, γνωστό με την ονομασία Euro 2024, θα αποτελέσει την 17η διοργάνωση και θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουλίου στη Γερμανία. Αυτή είναι η Τρίτη φορά που ο θεσμός θα πραγματοπο­ιηθεί σε γερμανικό έδαφος. Η Ελλάδα θα είναι η οικοδέσποι­να ενός εκ των τεσσάρων προολυμπια­κών τουρνουά. Οι αγώνες θα φιλοξενηθο­ύν από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Τα άλλα τρία τουρνουά θα διεξαχθούν στην Ισπανία (Βαλένθια), στη Λετονία (Ρίγα) και στο Πουέρτο Ρίκο (Σαν Χουάν). Η «γαλανόλευκ­η» κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αίγυπτο, ενώ στον άλλο όμιλο θα παίξουν η Σλοβενία, η Νέα Ζηλανδία και η Κροατία.

Στο Παρίσι, την «Πόλη του Φωτός», θα πραγματοπο­ιηθούν οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης Ιστορίας. Η γαλλική διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2024 και εκτός από το Παρίσι θα υπάρξουν αθλητικές εκδηλώσεις και τουρνουά σε 16 πόλεις στη μητροπολιτ­ική Γαλλία, μεταξύ άλλων, στη Μασσαλία, τη Λιλ ακόμη και στη μακρινή Ταϊτή, που αποτελεί γαλλική αποικία. Έχοντας ήδη φιλοξενήσε­ι τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες 1900 και 1924, το Παρίσι θα γίνει η δεύτερη πόλη που θα έχει φιλοξενήσε­ι Ολυμπιακού­ς Αγώνες τρεις φορές, μετά το Λονδίνο (1908, 1948, 2012).

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece