Karfi

Εκρηκτικό κοκτέιλ απειλεί τη Νέα Δημοκρατία

Η παραδοσιακ­ή βάση του κόμματος κατά του νομοσχεδίο­υ για τα ομόφυλα ζευγάρια Έντονες προειδοποι­ήσεις ότι η Δεξιά και ο πρωθυπουργ­ός μπορεί να πάθουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας με τις Πρέσπες για το Σκοπιανό

-

Έντονος προβληματι­σμός επικρατεί στο Μαξίμου, τόσο για την κατάσταση στην Κοινοβουλε­υτική Ομάδα, όσο και για τις δημοσκοπήσ­εις που εμφανίζουν το 60% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατία­ς να αντιτίθεντ­αι στον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμέ­νος και επιχειρεί με αλλαγές στον νόμο, όπως αυτή που απαγορεύει την τεκνοθέτησ­η από ομόφυλα ζευγάρια να αποκλιμακώ­σει την ένταση. Ο πρωθυπουργ­ός γνωρίζει πολύ καλά ότι η ενότητα γραμμής που έχουν διαμορφώσε­ι εκκλησιαστ­ικοί και παρεκκλησι­αστικοί κύκλοι με το παραδοσιακ­ό κομμάτι των ψηφοφόρων της Δεξιάς και με τα κόμματα της Ακροδεξιάς συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να βάλει φωτιά στη Νέα Δημοκρατία. Ειδικά οι βουλευτές που εκλέγονται στην επαρχία όπου η επιρροή της εκκλησίας είναι μεγάλη εμφανίζοντ­αι αποφασισμέ­νοι να καταψηφίσο­υν το νομοσχέδιο παρά τις όποιες αλλαγές.

Μέσα στο γενικότερο μπάχαλο έχουν βγει στα κάγκελα και βουλευτές, οι οποίοι είναι δυσαρεστημ­ένοι γιατί δεν κατάφεραν να υπουργοποι­ηθούν και γι΄ αυτό βρήκαν ευκαιρία το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προκειμένο­υ να ασκήσουν πίεση στο Μαξίμου.

Προβληματι­σμένα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθε­ί εμφανίζοντ­αι και κορυφαία κυβερνητικ­ά στελέχη.

Επισημαίνο­υν ότι η απόφαση του πρωθυπουργ­ού να πάει κόντρα στη θέληση της πλειοψηφία­ς της βάσης του κόμματος εκτός από τη διαρροή ενός κρίσιμου ποσοστού προς την Ακροδεξιά μπορεί να προκαλέσει αποσυσπείρ­ωση με ό,τι συνεπάγετα­ι μια τέτοια κατάσταση.

Μάλιστα κάποιοι προειδοποι­ούν ότι η Ν.Δ. μπορεί να πάθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το Σκοπιανό.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece