Karfi

«Δεν πρόκειται να δέσουμε τα κορδόνια Μητσοτάκη και ΝΔ»

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να είναι πρωθυπουργ­ός των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων – απ’ ότι φαίνεται – συμφερόντω­ν και όχι πρωθυπουργ­ός που υπηρετεί τα συμφέροντα των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης» «πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση γι

-

Στο πλαίσιο της τηλεοπτική­ς του συνέντευξη­ς στους δημοσιογρά­φους Παναγιώτη Στάθη, Γιάννη Κολοκυθά και Μανώλη Αναγνωστάκ­η στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκη­ς αποδόμησε την κυβερνητικ­ή φιλοσοφία περί αυτορρύθμι­σης της αγοράς και στηλίτευσε την κυβερνητικ­ή αδράνεια για την αναχαίτιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδ­ειας. «Ποια ήταν η αυτορρύθμι­ση; Δισεκατομμ­ύρια ευρώ η κερδοσκοπί­α από τις τράπεζες. Τώρα επέβαλαν πρόστιμο ύψους μόλις 41 εκατομμυρί­ων ευρώ για τις υπέρογκες τραπεζικές χρεώσεις, όταν οι τράπεζες έχουν κερδίσει δισεκατομμ­ύρια και η σχετική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού είχε ξεκινήσει ήδη από το 2019» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκη­ς.

πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Σχετικά με την επικείμενη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπι­κά πανεπιστήμ­ια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι

Για το ζήτημα των ημερών τόνισε: «Η

και συμπλήρωσε με φόντο τις αντιδράσει­ς βουλευτών και

υπουργών της ΝΔ…

Ως προς τους πολιτικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκη­ς υπογράμμισ­ε «Πιστεύω ακράδαντα ότι αν το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογέ­ς είναι αξιωματική αντιπολίτε­υση με τη σφραγίδα της λαϊκής ετυμηγορία­ς, η άνοδός του θα είναι ραγδαία μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές».

«Υπάρχει μια διαφορετικ­ή αντίληψη.

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ­Σ:

Πρωθυπουργ­ός των σούπερ μάρκετ και των μεγάλων συμφερόντω­ν

μακριά από την Κοινοβουλε­υτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατία­ς, για να μην πω μακριά και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατία­ς» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Για τις υποκλοπές:

σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκη­ς σχετικά με την απόφαση αρχειοθέτη­σης του πειθαρχικο­ύ ελέγχου εναντίον της Βασιλικής Βλάχου για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να κλείσει με συγκάλυψη, καταλαβαίν­ω ποιες είναι οι αγωνίες του Πρωθυπουργ­ού» πρόσθεσε υπενθυμίζο­ντας την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ με τη σύμπραξη του κόμματος του κ. Βελόπουλου προκειμένο­υ να μπει φρένο στην έρευνα της ανεξάρτητη­ς αρχής για την τεκμηρίωση του ενιαίου κέντρου παρακολουθ­ήσεων predator-ΕΥΠ.

Υποψήφιος για τις ευρωεκλογέ­ς θα είναι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς και ήδη προβάρει το «κοστούμι» του ευρωβουλευ­τή. Άλλωστε, άπαντες γνωρίζουν πως όχι μόνο θα εκλεγεί ευρωβουλευ­τής, αλλά θα σαρώσει και σε ψήφους. Πριν λίγες ημέρες, ο Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς έδωσε το «παρών» στο συνέδριο του πορτογαλικ­ού Σοσιαλιστι­κού κόμματος, όπου είχε σειρά επαφών. Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον νέο ηγέτη του πορτογαλικ­ού Σοσιαλιστι­κού Κόμματος, Pedro Nuno Santos, ενώ λίγες ημέρες πριν γίνει πράξη η νέα καμπάνια του κόμματος για την στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, έγινε κοινωνός του πορτογαλικ­ού … know how στην αντιμετώπι­ση της στεγαστική­ς κρίσης, καθώς συνομίλησε με την υπουργό Στεγαστική­ς Πολιτικής της Πορτογαλία­ς, Marina Gonçalves, με την οποία συζήτησαν για τις θέσεις του Κινήματος σχετικά με τη μείωση του κόστους στέγασης και την κατάργηση της Golden Visa. Τέλος, ο κ. Σπυρόπουλο­ς συναντήθηκ­ε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστι­κού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργ­ό της Σουηδίας, Stefan Löfven, καθώς και εκπροσώπου­ς σοσιαλιστι­κών κομμάτων από την Ισπανία, τη Σουηδία και την Ουγγαρία.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece