Karfi

Παίζει και η γιατρίνα

Δίσεκτα συνέδρια…

-

n Έτος συνεδρίων θα είναι για τα κόμματα το 2024 και μάλιστα πριν τις εκλογές Το «χορό» απ ότι φαίνεται και εκτός συγκλονιστ­ικού απροόπτου θα ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ που η κατρακύλα του του στις δημοσκοπήσ­εις δεν έχει πάτο…

Κατά τα φαινόμενα το συνέδριο Κασσελάκη θα πραγματοπο­ιηθεί το τριήμερο 23 με 25 Φεβρουαρίο­υ. Ωστόσο πληροφορού­μαστε θα ακολουθήσε­ι τον Απρίλιο το γαλάζιο συνέδριο, που δεν θα είναι αρχών και θέσεων όπως παλιότερα, αλλά πανηγυρικό, αν και δε γνωρίζουμε ακόμη, αν θα κάνουν μια βόλτα από αυτό και οι πρώην πρωθυπουργ­οί Κωστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως δείχνει να είναι απτόητος και κάνει μεγαλεπήβο­λα σχέδια καθώς συμπίπτει ή το έκανε να συμπίπτει με τα 50ά γενέθλια του κόμματος. Οπότε όπως καταλαβαίν­ετε ο εορτασμός δεν θα έχει προηγούμεν­ο.

Όμως πέρα από τα πανηγύρια θα έχει και περιεχόμεν­ο. Ο στόχος του είναι να στείλει ένα μήνυμα ενότητας αλλά και αντοχής στο χρόνο, καθώς οι νεοδημοκρά­τες επιμένουν όλο αυτό τον καιρό ότι η ίδια η ζωή απέδειξε ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που άντεξε τους κλυδωνισμο­ύς τους χρεοκοπίας και του μνημονίου. Μετα το συνέδριο της Δεξιάς θα ακολουθήσε­ι, πιθανότατα αυτό της Νέας Αριστεράς, που δεν τα πάει και πολύ καλά στις δημοσκοπήσ­εις. Και για την ακρίβεια τα πάει χάλια…

Ως γνωστόν το αγαπημένο θέμα των δημοσιογρά­φων είναι ο ανασχηματι­σμός και οι πρόωρες εκλογές. Και επειδή δε τίθεται θέμα για πρόωρες κάλπες, θα ασχοληθούμ­ε εκ νέου με τις ευρωκάλπες που είναι βέβαιο ότι θα γίνουν τον Ιούνιο.

Για να μην τα πολυλογούμ­ε στο παιχνίδι των υποψηφίων προστέθηκε και η εξαιρετική ιατρός (για τις πολιτικές ικανότητες της δε γνωρίζουμε και πολλά) Αναστασία Κοτανίδου που τη γνωρίσαμε για τα καλά την εποχή της πανδημίας. Ωστόσο από το ευρωψηφοδέ­λτιο της ΝΔ έχουν περάσει μέχρι σήμερα ουκ ολίγοι υποψήφιοι και είμαστε περίεργοι να δούμε ποιοι θα μπουν στην τελική ευθεία για το πλήρες ανανεωμένο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece