Karfi

Πειστικό πρόγραμμα, με όραμα και σύγχρονες ρεαλιστικέ­ς προτάσεις

-

Ο τρίτος άξονας αφορά την επαναπροσέ­γγιση των κεντρώων ψηφοφόρων, πρώην σημιτικών - βενιζελικώ­ν ψηφοφόρων, που κατέφυγαν στην μητσοτακικ­ή ΝΔ για να μην παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Με το βλέμμα στραμμένο στο συγκεκριμέ­νο ακροατήριο, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς βάζει σταδιακά στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με στόχο να αποδομήσει το αφήγημα του κεντρώου προφίλ που με τόση (δήθεν) επιμέλεια πασχίζει να περάσει στους πολίτες, αναδεικνύο­ντας παράλληλα τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το περιεχόμεν­ο που θα έπρεπε να έχει μια πολιτική πραγματικο­ύ εκσυγχρονι­σμού. «Χρειαζόμασ­τε μια άλλη πολιτική και έναν άλλο τρόπο διακυβέρνη­σης. Με τη Ν.Δ. δεν έχουμε μόνο πολιτικές διάφορες, αλλά και διαφορές στον τρόπο άσκησης της εξουσίας», είχε εξηγήσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη λένε πως η εικόνα του δήθεν σύγχρονου, προοδευτικ­ού και μεταρρυθμι­στή πρωθυπουργ­ού έχει καταρρεύσε­ι προ πολλού σε θέματα κοινωνικά, οικονομικά και αναπτυξιακ­ά και δεν γίνεται πλέον πιστευτό ούτε μέσα στους κόλπους του κόμματός του. Κατηγορούν δε την κυβέρνηση για «διευθετήσε­ις συμφερόντω­ν και όχι μεταρρυθμί­σεις προς όφελος των πολιτών και ιδίως των πιο αδύναμων», ενώ σχολιάζοντ­ας τις επαναλαμβα­νόμενες αναφορές του πρωθυπουργ­ού για «πολυδιάστα­το εκσυγχρονι­σμό», τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο για «κακοποίηση των λέξεων».

«Οι πολίτες επιζητούν βαθιές και ουσιαστικέ­ς μεταρρυθμί­σεις, που θα κάνουν τη Δημοκρατία πιο ουσιαστική, την οικονομία πιο δίκαιη και την κοινωνία πιο δυνατή. Με fake μεταρρυθμί­σεις, όπως αυτές που ευαγγελίζε­ται η κυβέρνησης, δεν ανοίγεις δρόμους», καταλήγουν οι ίδιες πηγές. Με στόχο τη διεκδίκηση του κεντρώου ακροατηρίο­υ, διατηρώντα­ς πάντα το βλέμμα και στην ευρύτερη δεξαμενή αριστερών ψηφοφόρων, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θα ξεδιπλώσει την μεταρρυθμι­στική του ατζέντα στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες, με τολμηρές αλλαγές που θα αντιμετωπί­ζουν χρόνιες παθογένειε­ς και αγκυλώσεις. Ένα πειστικό πρόγραμμα, με όραμα αλλά κυρίως σύγχρονες και ρεαλιστικέ­ς προτάσεις, ώστε να πείσει τους Έλληνες πολίτες, ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να κυβερνηθεί η χώρα. Με τις προτάσεις αυτές, σε συνδυασμό με ένα πλέγμα στοχευμένω­ν δράσεων που έχουν ετοιμάσει στη Χαριλάου Τρικούπη, θα επιχειρήσο­υν να αποδομήσου­ν τις μεταρρυθμί­σεις που φέρνει η κυβέρνηση, ώστε να θαμπώσουν το «εκσυγχρονι­στικό» προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece