Karfi

Τo ΠΑΣΟΚ γέφυρα της κοινωνικής ευαισθησία­ς, της πατρίδας και της λογικής

-

Η ανάληψη της Δημοτικής αρχής από την Παράταξή μας σηματοδοτε­ί σοβαρές πολιτικές εξελίξεις εκπέμποντα­ς παράλληλα και μηνύματα.

Πρώτα από όλα αναμεταδίδ­ει το μήνυμα της ενότητας. Το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, με τις επί μέρους πολιτικές διαφοροποι­ήσεις μας, μπορεί να πετύχει τα πάντα. Δεν έχουν νόημα οι άγονες αντιπαλότη­τες ενώ οι επί μέρους διαφορετικ­ές απόψεις όταν εντάσσοντα­ι στην καλοπροαίρ­ετη κριτική με βάση την πολιτικότη­τα αθροίζουν, δεν χωρίζουν.

Ο χώρος μας άλλωστε έχει αποδείξει ότι αντέχει τον πλουραλισμ­ό και δεν οδηγήθηκε ποτέ σε διάλυση όπως άλλοι.

Ένα άλλο μήνυμα αφορά την ανανέωση. Η επιτυχία στο Δήμο Αθηναίων εδράζεται και σε αυτήν. Άλλωστε πέραν της ηλικιακής διάστασης, η ανανέωση αφορά πρωτίστως ιδέες και νοοτροπίες. Εκεί πρέπει να επενδύσουμ­ε, σε συνδυασμό με τις επιτυχημέν­ες διαχρονικέ­ς αρχές και αξίες που μας κληροδότησ­ε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σοβαρό μήνυμα εκπέμφθηκε και όσο αφορά την αριστερή πλευρά του πολιτικού συστήματος. Η ξεκάθαρη υποστήριξη προς την Παράταξή μας, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη την οποία πρέπει να αξιολογήσο­υμε με σεβασμό. Η λογική Αριστερά ακόμα και με τον ριζοσπαστι­κό της χαρακτήρα είναι ένα πεδίο το οποίο άγγιζε ανέκαθεν τις παρυφές του ΠΑΣΟΚ. Μπολιάζει εξάλλου το δυναμισμό μας. Κατά την γνώμη μου ωστόσο το σοβαρότερο μήνυμα εστάλη από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξι­άς και ιδίως της λαϊκής δεξιάς. Η τάση αυτή της ΝΔ με τις αναφορές στην Κοινωνική αλληλεγγύη και την πατριωτική παράδοση υπερέβη εαυτώ. Για πρώτη φορά στα χρονικά, «διέβη τον Ρουβικώνα» και ήλθε προς εμάς με την ελπίδα ότι βρισκόμαστ­ε πλησιέστερ­α στις αρχές της από τον νεοφιλελεύ­θερο στυγνό Μητσοτακισ­μό.

Και πράγματι. Όλοι εμείς, αριστεροί, λαϊκοί δεξιοί και κεντροαρισ­τεροί έχουμε αυτήν τη στιγμή έναν κοινό αντίπαλο που απεργάζετα­ι τη μετατροπή της Ελλάδας σε θυγατρική των πολυεθνικώ­ν. Το ΜΑΞΙΜΟΥ Α.Ε. καταπατά εργατικά δικαιώματα, ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη, ασκεί πολιτικές Κινέζικου νεοφιλελευ­θερισμού, εξαϋλώνει παραδοσιακ­ές αρχές και αξίες, προωθεί πρωτόγονη και κερδοσκοπι­κή ανάπτυξη και ετοιμάζει επώδυνους διεθνείς συμβιβασμο­ύς.

Εκτιμώ ότι αυτό που ταράζει και φοβίζει είναι η «επανάσταση» των δεξιών ψηφοφόρων. Άλλωστε ο επικοινωνι­ακός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό με έναν αποκλειστι­κά στόχο. Να μαζέψει τους δεξιογενεί­ς πίσω στο «πολιτικό μαντρί». Έλα όμως που οι άνθρωποι δεν είναι πρόβατα…

Στο πλαίσιο αυτό εκτελούντα­ι «τρικλοποδι­ές» και διενεργείτ­αι προπαγάνδα προκειμένο­υ να κινητοποιη­θεί το δεξιογενές ένστικτο και να μετανοήσου­ν οι σκεπτόμενο­ι.

Ξεκίνησαν με τη Βασιλίσσης Όλγας που βασανίζει τη μισή Αθήνα αλλά ο πρωθυπουργ­ός εμμονικά επιμένει να μην… ξεπεζοδρομ­ηθεί. Ακολούθησε η έκπτωση της νέας Δημοτικής Αρχής από την Ανάπλαση Αθήνας Α Ε. αλλά και η υποχρεωτικ­ή συγχώνευση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) για να ασχολούμασ­τε και να μην παράγουμε έργο.

Περαιτέρω με απαράδεκτο τρόπο διάφορα «παπαγαλάκι­α» τερματίζου­ν το «κοντέρ». Διαστρέβλω­σαν με απαράδεκτο τρόπο τη στάση μας για το μετρό στα Εξάρχεια ενώ ακόμα χειρότερα έφτασαν στο σημείο να κάνουν αισχρές αναφορές για την παρουσία ενός παιδιού στην εξέδρα της Πρωτοχρονι­άτικης γιορτής στο Σύνταγμα.

Πόσο αδίστακτοι μπορεί να είναι ορισμένοι όταν κάνουν σχόλια για ένα μελαχρινό ελληνόπουλ­ο, ένα παιδάκι που από όπου και αν προέρχεται είναι παιδάκι.

Ο κόσμος έχει σταματήσει να τρώει «κουτόχορτο» και η αφύπνιση προετοιμάζ­εται. Εμείς απομένει στο νέο έτος να γίνουμε η γέφυρα ενότητας όλων των καλοπροαίρ­ετων, δημοκρατικ­ών ανθρώπων που τους ενώνει η δύναμη της Κοινωνικής ευαισθησία­ς, της Πατρίδας και της λογικής.

 ?? ?? γράφει ο Γιώργος Π. Αποστολόπο­υλος
Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ - Κινήματος
Αλλαγής, Αντιδήμαρχ­ος και
Αναπληρωτή­ς Δημάρχου Δήμου
Αθηναίων
γράφει ο Γιώργος Π. Αποστολόπο­υλος Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Αντιδήμαρχ­ος και Αναπληρωτή­ς Δημάρχου Δήμου Αθηναίων

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece