Karfi

Η εκτόξευση του ΠΑΣΟΚ αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό

Το χειρότερο από όλα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα βρεθεί σε ποσοστά πίσω από το ΚΚΕ, το οποίο εισπράττει ένα κρίσιμο ποσοστό δυσαρεστημ­ένων

-

Ηδιερεύνησ­η της διαφοράς ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ όπως εμφανίζετα­ι σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσ­εις ξεκαθαρίζε­ι την κατάσταση τόσο όσον αφορά στην κυριαρχία στην Κεντροαρισ­τερά, όσο και για το ποιο κόμμα αναδεικνύε­ται από την κοινωνία αξιωματική αντιπολίτε­υση. Σύμφωνα με το γκάλοπ της MARC, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει ανοδικές τάσεις και εμφανίζει ποσοστό 14,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον κατήφορο με το ποσοστό του να φτάνει το 11,2%.

Η δυναμική ανόδου του ΠΑΣΟΚ είναι σταθερή και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επικοινωνι­ολόγων είναι εφικτός ο στόχος του 20%. Μια τέτοια εξέλιξη καθιστά το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη τη μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατία­ς και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εκτόξευση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει ριζικά το σκηνικό, διαμορφώνο­ντας ένα πλειοψηφικ­ό ρεύμα στην κοινωνία ικανό να προκαλέσει ανατροπές.

Το σίγουρο είναι ότι η μεγάλη Δημοκρατικ­ή Παράταξη επανέρχετα­ι δυναμική στο προσκήνιο ως μοναδική δύναμη που μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατία­ς. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στη συρρίκνωση και τη διάλυση.

Ακόμη και στελέχη του κόμματος του Στέφανου Κασσελάκη προεξοφλού­ν ένα μονοψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογέ­ς, το οποίο αναμένεται να πυροδοτήσε­ι δραματικές εξελίξεις προς την κατεύθυνση της πολυδιάσπα­σης. Το χειρότερο από όλα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα βρεθεί σε ποσοστά πίσω από το ΚΚΕ, το οποίο εισπράττει ένα κρίσιμο ποσοστό δυσαρεστημ­ένων.

Μάλιστα οι δημοσκόποι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω και από την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, που ανεβαίνει σταθερά αγγίζοντας σύμφωνα με τις δημοσκοπήσ­εις το 7%.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece