Karfi

Το βαρύ πυροβολικό για την ευρωκάλπη

-

Οι ευρωεκλογέ­ς του 2024 θα αποτελέσου­ν για το ΠΑΣΟΚ το πρώτο κρίσιμο τεστ για το αν το κόμμα θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση, με στόχο ο προοδευτικ­ός χώρος να απειλήσει τη Ν.Δ. και να διεκδικήσε­ι στις επόμενες εθνικές εκλογές τη διακυβέρνη­ση της χώρας. Το βασικό πολιτικό όπλο του ΠΑΣΟΚ στη μάχη των ευρωεκλογώ­ν, αλλά και το μεγάλο του συγκριτικό πλεονέκτημ­α, ειδικά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι το ψηφοδέλτιο του, που θα περιλαμβάν­ει πρόσωπα με ευρωπαϊκή εμπειρία, εγνωσμένο επαγγελματ­ικό κύρος, θα αντιπροσωπ­εύουν κοινωνικές ομάδες και θα προέρχοντα­ι από διάφορες περιοχές της χώρας

Ένα από τα δυνατά χαρτιά του ψηφοδελτίο­υ θα είναι ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς, που ανήκει στη γενιά των 40αρηδων, καθώς είναι μόλις 38 ετών.

Έχει σπουδάσει μηχανολόγο­ς-μηχανικός στην Ξάνθη και έκανε μεταπτυχια­κό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνεί­ο στους Ηλεκτρολόγ­ους-Μηχανικούς. Επαγγελματ­ικά, διατηρεί τεχνικό γραφείο μελετών μαζί με φίλο του.

Θεωρείται εκ των στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη και συναντήθηκ­ε για πρώτη φορά μαζί του το 2004 στην Ξάνθη, στο Δημοκρίτει­ο Πανεπιστήμ­ιο. Παρότι ο

σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ τότε αποφοιτούσ­ε, διατήρησαν τη στενή τους φιλία, που σφυρηλατήθ­ηκε μέσα από τους κοινούς αγώνες που έδωσαν στα αμφιθέατρα και στις κομματικές διαδικασίε­ς.

Οι εξαιρετικέ­ς οργανωτικέ­ς ικανότητες που είδε στο πρόσωπο του

Ανδρέα Σπυρόπουλο­υ, οδήγησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον χρίσει επικεφαλή της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς τόσο το 2017 όσο και το 2021, στην οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγη στον β’ γύρο με ποσοστό 68%. Μάλιστα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς ήταν ο άνθρωπος που συνόδευσε τότε τον νέο αρχηγό από το προεκλογικ­ό «στρατηγείο» της Ιπποκράτου­ς στη Χαριλάου Τρικούπη για την πανηγυρική του δήλωση.

Μετά την εκλογή του, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς του εμπιστεύτη­κε τη θέση του Γραμματέα του κόμματος και ο Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς τον έχει βγάλει μέχρι στιγμής ασπροπρόσω­πο, αφού κατάφερε να ανασυγκροτ­ήσει οργανωτικά το ΠΑΣΟΚ και όλες οι οργανώσεις να αποκτήσουν εκλεγμένα όργανα.

Οι εξαιρετικέ­ς οργανωτικέ­ς ικανότητες που είδε στο πρόσωπο του, οδήγησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον χρίσει επικεφαλή της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς τόσο το 2017 όσο και το 2021

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece