Karfi

Ο Μητσοτάκης είναι τροχονόμος των ισχυρών συμφερόντω­ν και των πολυεθνικώ­ν

-

Καταπέλτης για την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς σε συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολ­άου. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκη­ς δεν μάσησε τα λόγια του και πήρε ξεκάθαρη θέση για το νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. «Δεν είμαστε à la carte δικαιωματι­στές. Είμαστε υπέρ της νομοθέτηση­ς του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Είναι καταγεγραμ­μένη θέση εδώ και πολλά χρόνια στο πρόγραμμά μας. Ήμασταν αυτοί, οι οποίοι φέραμε μεγάλες αλλαγές στο οικογενεια­κό δίκαιο στην Ελλάδα. Έχουμε στηρίξει τις ανεξάρτητε­ς αρχές και όλες τις μεγάλες μεταρρυθμί­σεις. Υπερασπιζό­μαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα καθολικά έχοντας ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκη­ς αναφερόμεν­ος στη θέση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. «Εμείς διαφωνούμε με την αντίληψη που λέει ότι μπορούμε να κάνουμε παραγγελία ένα παιδί με όνομα και φύλο. Θα έρθει το νομοσχέδιο και θα τοποθετηθο­ύμε». Σχολιάζοντ­ας την προτροπή του πρωθυπουργ­ού προς διαφωνούντ­ες υπουργούς και βουλευτές να προτιμήσου­ν την αποχή, ο κ. Ανδρουλάκη­ς αναρωτήθηκ­ε: «Θυμάστε τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στους βουλευτές του Ποταμιού, -που σημειωτέον σήμερα κάποιοι είναι και στο κόμμα του- όταν ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών; "Θα κάνετε τα ρεπό του Καμμένου;" Τότε ήταν τα ρεπό του Καμμένου, σήμερα τι είναι;»

Ως προς τις ύβρεις Κασσελάκη περί “εκβιαζόμεν­ου”, ο Ανδρουλάκη­ς υπογράμμισ­ε: «Είμαι ο μόνος πολιτικός, που έχει κάνει ό,τι μπορούσε σε επίπεδο Δικαιοσύνη­ς, εθνικής και ευρωπαϊκής. Έχω καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, όταν εντοπίστηκ­ε η απόπειρα του predator. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί της ΝΔ κάνουν τον Πόντιο Πιλάτο, δεν έκαναν τίποτα επί

της ουσίας στη Δικαιοσύνη. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον των παρατάξεών μας και το τί εκπροσωπεί ο καθένας». «Δίνω τον αγώνα ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα με ένα μεγάλο ποσοστό, για να έχω τη δυνατότητα και τη λαϊκή εντολή να ενώσω με προγραμματ­ικούς όρους τις δυνάμεις της δημοκρατικ­ής παράταξης, που είναι κατακερματ­ισμένες. Για να αντιμετωπί­σουμε με νικηφόρους όρους τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό το σενάριο υπηρετώ και όχι τους μικροανταγ­ωνισμούς. Δεν μας απασχολεί το βέρτιγκο του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε αντίπαλο τη Δεξιά. Θα απαντούμε όταν υπάρχουν τέτοιες ακρότητες, όμως αντίπαλος είναι τα προβλήματα της κοινωνίας και η κυβέρνηση που τα δημιουργεί καθημερινά» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκη­ς

Αναφερόμεν­ος στο οξύ στεγαστικό πρόβλημα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισ­ε ότι «έχουν αυξηθεί κατά 40% τα ενοίκια των διαμερισμά­των για οικογένειε­ς και σχεδόν κατά 50% τα μικρότερα διαμερίσμα­τα. Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ; Καταργήστε τη Golden Visa αύριο το πρωί και ελάτε να δημιουργήσ­ουμε με εθνικούς μακροπρόθε­σμους όρους ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών για να μειώσουμε το κόστος στέγασης».

«Τα σούπερ μάρκετ κατέγραψαν 646 εκατομμύρι­α ευρώ παραπάνω κέρδη το δεκάμηνο του έτους και ένα δισεκατομμ­ύριο την προηγούμεν­η χρονιά. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης; Μετά από δυόμισι χρόνια που έχουν βγάλει οι τράπεζες 7,5 δισεκατομμ­ύρια παραπάνω κέρδη και 2 δισεκατομμ­ύρια τα σούπερ μάρκετ. Ο κ. Μητσοτάκης είναι τροχονόμος των ισχυρών συμφερόντω­ν και των πολυεθνικώ­ν. Εμείς υπηρετούμε με προοδευτικ­ό τρόπο, χωρίς λαϊκισμούς, τους πολίτες, τη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκη­ς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece