Karfi

Η κυβέρνηση αδιαφορεί για 85.000 οικογένειε­ς

Μεγάλο ατόπημα στη Νότια Αθήνα

-

Σε ένα σημαντικό πολιτικό ολίσθημα υπέπεσε ο Γραμματέας Νομαρχιακή­ς Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νότιας Αθήνας Θανάσης Κλειά-σιος, όταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονι­άτικης πίτας από τη Νομαρχιακή Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, προσφώνησε τον δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού Νίκο Τσιλίφη, που προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατία­ς, αγνοώντας ταυτόχρονα την παρουσία του υποψηφίου με το ΠΑΣΟΚ στον ίδιο δήμο Γιώργου Δαουλάρη.

Αυτό το γεγονός έκανε έξαλλους πολλούς παρευρισκό­μενους, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να αποχωρήσου­ν από την εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς της στήλης, το θέμα έφτασε μέχρι τη Χαριλάου Τρικούπη, με στελέχη της να βγάζουν «καπνούς από τα αυτιά» σε σχέσημετηδ­ιαχείρισητ­ουΘανάσηΚλ­ειάσιου.

Το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτ­ών σε ελβετικό φράγκο, επαναφέρει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικώ­ν και Δικαιοσύνη­ς, ο κ. Κατρίνης τονίζει, ότι η επιδείνωση της συναλλαγμα­τικής ισοτιμίας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη συγκεκριμέ­νη κατηγορία δανειοληπτ­ών, αφού επιβαρύνον­ται υπέρμετρα σε ό,τι αφορά τις δόσεις αποπληρωμή­ς.Ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος υπενθύμισε επίσης την τροπολογία που κατατέθηκε από το ΠΑΣΟΚ για την προστασία των δανειοληπτ­ών σε ελβετικό φράγκο. να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλί­α, όπως έκαναν άλλες χώρες και να αποδεχθεί την τροπολογία που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για τη δίκαιη κατανομή του συναλλαγμα­τικού κινδύνου, ώστε οι δανειολήπτ­ες αυτοί, δίχως την αγωνία της της μακρόχρονη­ς αντιδικίας, να βγουν από το τραγικό οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί. Δεύτερον, να αναλάβει πρωτοβουλί­α προκειμένο­υ τα πιστωτικά ιδρύματα στη χώρα μας να προβούν σε ανάλογες με αυτές της ΒΝΡ PARIBAS διαπραγματ­εύσεις. «Το πρόβλημα αφορά 85.000 οικογένειε­ς. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ότι δεν το βλέπει και να αδιαφορεί» τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ζητά από την κυβέρνηση: Πρώτον,

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece