Karfi

Αυτοί θα ψηφίσουν ναι, αυτοί όχι και τα… ερωτηματικ­ά

-

Την ίδια ώρα, η Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζ­εται και διαμορφώνε­ι «γραμμή» για τις νομοθετικέ­ς πρωτοβουλί­ες της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια, την επιστολική ψήφο, τους ποινικούς κώδικες και τα μη κρατικά πανεπιστήμ­ια.

Όσον αφορά την νομοθέτηση του πολιτικού γάμου και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, το ΠΑΣΟΚ είναι επί της αρχής θετικό, ωστόσο ταλανίζετα­ι από ανάλογα συντηρητικ­ά σύνδρομα με της ΝΔ, καθώς υπάρχουν αρκετοί βουλευτές που αντιδρούν και δηλώνουν πως δεν θα το ψηφίσουν. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, επιφυλάξει­ς και αντιρρήσει­ς φέρονται να έχουν περίπου δέκα βουλευτές, κυρίως από την επαρχία.

Με βάση δηλώσεις και πληροφορίε­ς, αρνητικοί με το νομοσχέδιο είναι ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐ­δης, ο οποίος εξέφρασε ομοφοβικές απόψεις, με αποτέλεσμα να τον αποδοκιμάσ­ει η Χαριλάου Τρικούπη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνο­ντας πως «δεν απηχούν τις θέσεις του κόμματος».

Αρνητικοί εμφανίζοντ­αι, επίσης, ο βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρ­ος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντιν­όπουλος, ο Απόστολος Πάνας (Χαλκιδική), ο Μανώλης Χνάρης (Ρέθυμνο), ο Τάσος Νικολαϊδης (Δράμα), ο Σταύρος Μιχαηλίδης (Χίος), ο Μπουρχάν Μπαρχάν (Ξάνθη), ενώ προς το «όχι» γέρνει η Κατερίνα Καζάνη από την Εύβοια.

Σκεπτικοί παραμένουν οι βουλευτές Ηρακλείου Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης, καθώς και ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.

Αναφανδόν υπέρ του νομοσχεδίο­υ τάσσονται ο Γιώργος Παπανδρέου, η Νάντια Γιαννακοπο­ύλου, η οποία δίνει μεγάλη μάχη υπέρ της στήριξης του γάμου τον ομόφυλων ζευγαριών, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλ­άκης, οι βουλευτές Επικρατεία­ς Δημήτρης Μάντζος και Παναγιώτης Δουδωνής, ο Στέφανος Παραστατίδ­ης, ο Ανδρέας Πουλάς, ο Δημήτρης Μπιάγκης , ο Παύλος Χρηστίδης, ο Γιώργος Μουλκιώτης, η Νάγια Γρηγοράκου και η Κατερίνα Σπυριδάκη, ενώ προς το «ναι» γέρνει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ένα από τα ερωτηματικ­ά είναι και η στάση που θα κρατήσει η Γραμματέας της ΚΟ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία ανήκει στην πτέρυγα των διαφωνούντ­ων με την τεκνοθεσία. Αν επιμείνει στη θέση της κατά του νομοσχεδίο­υ θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα της στην Κοινοβουλε­υτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece