Karfi

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στην Κεντροαρισ­τερά θα επιτευχθεί από κάτω προς τα πάνω

Η στρατηγική της Παράταξης σε όλα τα επίπεδα και η πλήρης ετοιμότητα του κομματικού μηχανισμού

-

Από τα κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω, είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στη Χαριλάου Τρικούπη, με ηγετικά της στελέχη να κάνουν λόγο για συνεργασίε­ς και συμμαχίες ως αποτέλεσμα κοινωνικών διεργασιών και ως αίτημα των ψηφοφόρων του ευρύτερου χώρου της Κεντροαρισ­τεράς. αλλά και των επιστημονι­κών φορέων.

Όλα αυτά, φυσικά, έχουν ως προαπαιτού­μενο την κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στην ευρύτερη Κεντροαρισ­τερά, που θα πρέπει να αποτυπωθεί στις κάλπες των ευρωεκλογώ­ν, με ένα ισχυρό ποσοστό, καθαρή απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ και «ψαλίδισμα» ταυτόχρονα της διαφοράς από τη ΝΔ, προκειμένο­υ ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς να βάλει από θέση ισχύος τους δικούς του όρους.

Για να επιτευχθεί αυτό, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν ήδη αρχίσει την προετοιμασ­ία για τις Ευρωεκλογέ­ς, τόσο σε επίπεδο οργανωτική­ς δουλειάς, πρωτοβουλι­ών και ψηφοδελτίω­ν, όσο και στην κατάρτιση σχεδίου για την αντιπολιτε­υτική τακτική και την κατάθεση πρότασης συνολικά απέναντι στην κυβερνητικ­ή πολιτική.

Σε ότι αφορά το πρώτο κομμάτι, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς θέτει τις οργανώσεις και όλο το στελεχιακό δυναμικό του κόμματος σε κατάσταση εγρήγορσης, καθώς η προεκλογικ­ή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, για αυτό και το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς του «Κ», ο προγραμματ­ισμός περιλαμβάν­ει ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών στην περιφέρεια, αλλά και αρκετές συνελεύσει­ς με τις οργανώσεις στους περισσότερ­ους δήμους της Αττικής.

Η Γραμματεία Οργανωτικο­ύ, υπό την Τασούλα Χατζηδάκη, λειτουργεί πλέον όπως τις παλιές καλές εποχές για το ΠΑΣΟΚ, διαδραματί­ζοντας κομβικό ρόλο στην ενεργοποίη­ση του κομματικού μηχανισμού.

Παράλληλα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ξεδιπλώνει σταδιακά τη στρατηγική με την οποία θα φτάσει μέχρι τις κάλπες των ευρωπαϊκών εκλογών, εκμεταλλευ­όμενη κυρίως την συνεχιζόμε­νη εσωστρέφει­α στα αριστερά της. Με στόχο την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως τον βασικό αντίπαλο της «γαλάζιας» παράταξης στον χώρο της αντιπολίτε­υσης και εαυτόν ως τον μοναδικό πολιτικό αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινά εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Αρχής γενομένης από την ακρίβεια και την αισχροκέρδ­εια που μαστίζουν την αγορά, ροκανίζουν όχι μόνο το εισόδημα των πολιτών, αλλά και τις καταθέσεις, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο επισκέπτον­ται εμπορικά κέντρα, λαϊκές αγορές, πλατείες, σούπερ μάρκετ και άλλα σημεία ενδιαφέρον­τος, όπου μοιράζουν φυλλάδια, μεταφέροντ­ας στους πολίτες τις προτάσεις της παράταξης για την αντιμετώπι­ση της ακρίβειας. Παράλληλα, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στις αντιπαραθέ­σεις εντός και εκτός Βουλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκμεταλλευ­όμενος και αξιοποιώντ­ας το «κενό» Κασσελάκη στα έδρανα, ενώ στο στόχαστρο θα μπει και ο πολυδιάστα­τος εκσυγχρονι­σμός που διαφημίζει κατά καιρούς ο πρωθυπουργ­ός.

Αν κάποιος έχει χαθεί το τελευταίο διάστημα από το πολιτικό ρεπορτάζ είναι ο σύντροφος του Στέφανου Κασσελάκη, ο Τάιλερ Μακμπέθ ο οποίος… αναζητείτα­ι. Όχι μην πάει ο νους σας στο κακό. Το ζευγάρι είναι μαζί και αγαπημένο, αλλά οι επικοινωνι­ολόγοι της Κουμουνδού­ρου συνέστησαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τον βγάλει από το κάδρο και να τονώσει το δικό του πολιτικό πρόσωπο. Αρκετά με το lifestyle… Με άλλα λόγια, οι σύμβουλοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον έχουν προειδοποι­ήσει ότι όσο εμφανίζετα­ι σε συντροφικέ­ς – προσωπικές – οικογενεια­κές στιγμές, δεν θα μπορεί να πείσει για το πόσο «πολιτικός» είναι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece