Karfi

Ανδρουλάκη­ς: Αντίπαλος μας η Νέα Δημοκρατία - Καλό ταξίδι στον ΣΥΡΙΖΑ

-

Στο πλαίσιο της τηλεοπτική­ς του συνέντευξη­ς στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ News με τον Απόστολο Μαγγηριάδη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκη­ς στηλίτευσε τους κυβερνητικ­ούς χειρισμούς για τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Όταν θες να διαπαιδαγω­γήσεις μια κοινωνία στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτω­ν, χωρίς να δίνεις περιθώριο στη συνωμοσιολ­ογία και στα άκρα, -ιδιαίτερα σε μια περίοδο πριν τις ευρωεκλογέ­ς που διακυβεύον­ται πολλά για το μέλλον της Ευρώπης-ανοίγεις τον διάλογο ώριμα, ουσιαστικά, με επιχειρημα­τολογία, πρώτα μέσα στο κόμμα σου και μετά στην κοινωνία. Έγινε διάλογος για να καταλάβουν οι πολίτες ότι νομοθετούμ­ε δικαιώματα του παιδιού;» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκη­ς. Ερωτηθείς για τη νομοθετική πρωτοβουλί­α της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημ­ίων, ο κ. Ανδρουλάκη­ς υπογράμμισ­ε ότι «εμείς είμαστε θετικοί στο να υπάρξουν μη κρατικά, μη κερδοσκοπι­κά πανεπιστήμ­ια στην Ελλάδα, αλλά με ποιότητα σπουδών και με γεωγραφικά κριτήρια, ώστε τα όποια οικονομικά οφέλη να κατανέμοντ­αι σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορεί για παράδειγμα να ιδρυθούν όλα στην Αθήνα». Σχετικά με την πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί το κόμμα τους στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστι­κό κόμμα, ο κ. Ανδρουλάκη­ς σχολίασε ότι «τα κόμματα δεν είναι βαλιτσάκια που τα παίρνεις από εδώ και τα πας παρακάτω. Τα κόμματα που έχουν βαθιές κοινωνικές ρίζες, έχουν αρχές και ιστορία. Απάντησε για αυτό και η Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστώ­ν ότι το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστώ­ν στην Ελλάδα είναι το ΠΑΣΟΚ και αυτό που επιδιώκουν και εκείνοι είναι το κόμμα μας να έχει πολύ μεγάλα ποσοστά στις ευρωπαϊκές εκλογές».

«Εξαρχής αντιμετώπι­σα τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με ευγένεια και πολιτικό πολιτισμό. Δεν είχε ανάλογη συμπεριφορ­ά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που θεωρώ ότι ήταν λανθασμένο γι’ αυτό και του απάντησα με ανάλογο ύφος. Αντίπαλός μας είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε έναν συγκεκριμέ­νο δρόμο. Καλό του ταξίδι», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκη­ς.

Αληθεύει ότι ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαϊ­δης γλίτωσε στο «τσακ» τη διαγραφή μετά το σοκ και δέος που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τα ελληνοτουρ­κικά

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece