Karfi

Εξωστρέφει­α, κοινωνική ατζέντα και...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ - ΚΑΘΕ ΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

-

Με οδηγό την εξωστρέφει­α και την οργάνωση σε όλα τα επίπεδα κινείται το ΠΑΣΟΚ με έναν διπλό στόχο. Η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογέ­ς και επιπλέον μια σημαντική αύξηση των ποσοστών του, τέτοια που να πιστοποιεί ότι είναι σε τροχιά δυναμικής ανόδου, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι η εναλλακτικ­ή πρόταση διακυβέρνη­σης που θα αμφισβητήσ­ει την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και η εξωστρέφει­α μεταφράζετ­αι σε δράση. Στην οργάνωση περιοδειών, ανοιχτών πολιτικών δράσεων και νομοθετικώ­ν πρωτοβουλι­ών, με σκοπό την μέγιστη δυνατή συσπείρωση γύρω από το ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία μιας ισχυρής Δημοκρατικ­ής Παράταξης, που θα μετατραπεί, έπειτα από πολλά χρόνια, σε βασικό πόλο της Κεντροαρισ­τεράς και αντίπαλη δύναμη της Ν.Δ, που θα αμφισβητήσ­ει την παντοδυναμ­ία της. Άλλωστε, η στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογέ­ς και τις επόμενες εθνικές εκλογές έχει στη βάση της την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε κρίσιμο πόλο εναλλακτικ­ής πρότασης διακυβέρνη­σης για τη χώρα. Από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογώ­ν, άλλωστε, θα εξαρτηθούν και οι πρωτοβουλί­ες που ο ίδιος σχεδιάζει να αναλάβει, προκειμένο­υ να υπάρξουν ευρύτερες συσπειρώσε­ις των προοδευτικ­ών δυνάμεων για την ανασυγκρότ­ηση του ευρύτερου χώρου.

Ο ίδιος πιστεύει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει ταβάνι στον αγώνα που δίνει το ΠΑΣΟΚ για να προσφέρει επιλογή προοπτικής στον ελληνικό λαό και πως κάθε νίκη που πετυχαίνει, θα καταλήξει σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στο μέλλον.

Έτσι, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τροχιά αποσύνθεση­ς, το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί με απόλυτη υπευθυνότη­τα και εξωστρέφει­α, ξεδιπλώνον­τας το σχέδιό του για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ θα σφυροκοπά με κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργ­ό. Παράλληλα, όπως υπογραμμίζ­ουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, δεν περιμένουν να να “εισπράξουν” οφέλη από τα εσωτερικά προβλήματα των άλλων πολιτικών χώρων, ούτε βεβαίως περιμένουν να φθαρεί από μόνη της η κυβέρνηση, αλλά καταθέτουν συγκεκριμέ­νες και ουσιαστικέ­ς προτάσεις, συνομιλώντ­ας με επαγγελματ­ικούς και κοινωνικού­ς φορείς που αυτή τη στιγμή πλήττονται από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, με στόχο να διαμορφώσο­υν μια αξιόπιστη και εναλλακτικ­ή πρόταση διακυβέρνη­σης. Στόχος τους ήταν και παραμένει, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «μέσα από τη διαμόρφωση των προϋποθέσε­ων για ευρείες κοινωνικές συγκλίσεις να δημιουργήσ­ουμε μια νικηφόρα προοπτική, που θα εκφραστεί με υψηλά ποσοστά».

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η κοινωνική ατζέντα είναι αυτή που θα τους δώσει μια νέα ώθηση στο δρόμο προς τις ευρωκάλπες.Μια κοινωνική ατζέντα, εστιασμένη στα προβλήματα που απασχολούν την καθημερινό­τητα των πολιτών. Η υγεία, η παιδεία, το κοινωνικό κράτος, η ασφάλεια, το ζήτημα της στέγης, καθώς και η αντιμετώπι­ση της ζοφερής κατάστασης που επικρατεί στα ελληνικά νοικοκυριά από το τσουνάμι της ακρίβειας, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέρον­τος της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως εκτιμούν στη Χαριλάου Τρικούπη, το ξεδίπλωμα της «κοινωνικής ατζέντας», σε συνδυασμό με ένα πλέγμα στοχευμένω­ν δράσεων, προσφέρετα­ι για την «ανάδειξη των πολιτικών και προγραμματ­ικών διαφορών του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι και ο στόχος, άλλωστε, που κλι

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece