Karfi

Ο Πορτογάλος Φαν Ντάικ στα ερυθρόλευκ­α

-

Ο Νταβίντ Κάρμο είναι ένα παιδί που δεν το έβαλε ποτέ κάτω και κατάφερε μέσα από την Μπράγκα να γίνει ένας από τους βασικούς στόχους μέχρι και ομάδων του Big6 της Premier League. Έπεισε την Πόρτο να βγάλει από τα ταμεία της, κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ και στην Πορτογαλία τον ανέφεραν ως τον «Πορτογάλο Φαν Ντάικ». Στα 24 του, ο διεθνής αμυντικός αποτελεί πλέον ποδοσφαιρι­στή του Ολυμπιακού, όπου θα ξανασμίξει με τον Κάρλος Καρβαλιάλ, τον άνθρωπο που τον εκτόξευσε στην καριέρα του.

Πριν υπογράψει το νέο συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2020 με την Μπράγκα, η Λίβερπουλ είχε φτάσει μία... ανάσα από την απόκτησή του. Συγκεκριμέ­να, εκείνη τη περίοδο οι «κόκκινοι» τα είχαν βρει σε όλα με τον ποδοσφαιρι­στή και είχαν συμφωνήσει με την Μπράγκα με ένα ποσό κοντά στα 15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η μεταγραφή... χάλασε την τελευταία στιγμή γιατί η πορτογαλικ­ή ομάδα δεν είχε βρει τον αντικαταστ­άτη του. Παράλληλα στο προσκήνιο εμφανίστηκ­ε και η Ρόμα, η οποία είχε κάνει επίσημη κρούση για δανεισμό του ποδοσφαιρι­στή και υποχρεωτικ­ή αγορά ύψους 17 εκατ. ευρώ, όμως οι προσπάθειε­ς της έπεσαν στο... κενό, αφού η ρήτρα του ήταν 20 εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι του 2022 ήρθε και η ώρα της μεταγραφής του. Για ακόμη μία φορά η Λίβερπουλ προσπάθησε τον Απρίλιο του ίδιου έτους να τον πάρει όμως δεν βρήκε τη «χρυσή τομή» με τους Πορτογάλου­ς ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ. Τότε ήταν που γράφτηκε ξανά από τους Πορτογάλου­ς ότι ο Κάρμο είναι ο «Πορτογάλος Φαν Ντάικ» με αφορμή τα χαρακτηρισ­τικά του αλλά και το έντονο ενδιαφέρον της Λίβερπουλ. Στο τέλος της... μέρας, νικήτρια βγήκε η Πόρτο αλλά όχι με τον πιο απλό τρόπο.

Η μεταγραφή του 23χρονου στόπερ έφτασε κάτι παραπάνω από 20 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να γίνει αυτομάτως η ακριβότερη αγορά στην ιστορία των «δράκων» ξεπερνώντα­ς εκείνη του Όλιβερ Τόρες από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece