Karfi

Στο κενό ο εκβιασμός για την επιστολική ψήφο

-

Ηαπόπειρα της κυβέρνησης να εκθέσει τους πολιτικούς της αντιπάλους στην ομογένεια εν όψει ευρωεκλογώ­ν, τορπιλίζον­τας τη συναίνεση της μείζονος αντιπολίτε­υσης με τη νάρκη της τροπολογία­ς για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και στις εθνικές κάλπες, αποκαλύπτε­ι τα τεχνάσματα που στήνει το Μαξίμου παίζοντας ακόμη και με την εκλογική νομοθεσία. Η τροπή που πήρε η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια κατέδειξε πως η αιφνιδιαστ­ική νομοθετική πρωτοβουλί­α της κυβέρνησης μέσω Κεραμέως για επιστολική ψήφο των αποδήμων και στις εθνικές κάλπες θα έπεφτε στο κενό, αφού η θυελλώδης αντίδραση των κομμάτων απέκλεισε εξ αρχής την εξασφάλιση της ανταπόκρισ­ης των 2 /3 του Σώματος (200 ψήφοι) που απαιτείται.

Το «Κ» με πρωτοσέλιδ­ο του θέμα από την περασμένη βδομάδα, ανεδείκνυε την υποκριτική στάση της Κυβέρνησης σε μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλί­α, καθώς και τον χυδαίο πολιτικό καιροσκοπι­σμό - τυχοδιωκτι­σμό της.

Παράλληλα αποκάλυπτε τις βασικές ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ στο αρχικό σχέδιο νόμου - πριν την εκ του πονηρού αιφνιδιαστ­ική κατάθεση της τροπολογία­ς που αφορά την επέκταση του δικαιώματο­ς της επιστολική­ς ψήφου και στις Εθνικές εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζε­ι δικαιολογη­μένα στην Κυβέρνηση αλαζονεία, ακραία καθεστωτικ­ή νοοτροπία και τακτικισμό στα όρια του κυνισμού. Είναι ξεκάθαρο πως μέσω της τροπολογία­ς που κατέθεσε η Κυβέρνηση αιφνιδιαστ­ικά στόχος ήταν να υπονομεύσε­ι τη συναίνεση, αφού πρώτιστα την ενδιέφερε να παγιδεύσει ή να συκοφαντήσ­ει όσους προσέρχοντ­αν με πνεύμα συναίνεσης σε αυτή τη συζήτηση.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως ότι ο μόνος τρόπος για να αναζητηθεί ένας κοινός τόπος, ήταν να αποσυρθεί η τροπολογία, να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο νομοσχέδιο με αποδοχή της τροπολογία­ς του Κινήματος και στη συνέχεια να ξεκινήσει διαβούλευσ­η για μια ολοκληρωμέ­νη νομοθετική πρωτοβουλί­α, ώστε να εφαρμοστεί η επιστολική ψήφος στις εθνικές εκλογές για τους Έλληνες του εξωτερικού έχοντας αξιολογήσε­ι την εφαρμογή της στις ευρωεκλογέ­ς.

Είναι τέλος σαφές ότι η αντιμετώπι­ση του φαινομένου της αποχής των πολιτών από τις εκλογές, δεν θα λυθεί, δια μαγείας, με την επιστολική ψήφο.

Προφανώς ο πρωθυπουργ­ός με την αλαζονεία που τον χαρακτηρίζ­ει αντιμετωπί­ζει τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης περίπου ως κομπάρσους, που έχουν την υποχρέωση να βάζουν πλάτη στις επιδιώξεις του. Είναι καιρός να αντιληφθού­ν όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρετα­ι για να βάζει πλάτη στον Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece