Karfi

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ στην πρώτη γραμμή της μάχης του Κινήματος

-

Θεωρείται δεδομένο πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να κρατά ψηλά στην αντιπολιτε­υτική της ατζέντα το θέμα της ακρίβειας, που αποτελεί το μεγαλύτερο -όπως αποτυπώνετ­αι στις δημοσκοπήσ­εις- πρόβλημα για τα νοικοκυριά.

«Αποδείχθηκ­ε πως η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη, κατά το κυβερνητικ­ό αφήγημα, αλλά κυβερνητικ­ή επιλογή», τονίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, κατηγορώντ­ας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι πέταξε «λευκή πετσέτα», δείχνοντας ανοχή στην αισχροκέρδ­εια και απροθυμία να λάβει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπι­σής της εντείνοντα­ς την ανασφάλεια των πολιτών και τις δυσκολίες της καθημερινό­τητας.

Καμπάνιες και ενημερωτικ­ές εκστρατείε­ς θα υπάρξουν και για άλλα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν και ταλανίζουν τους πολίτες. Προσεχώς, μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει για την στεγαστική κρίση, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά από την κυβέρνηση κατάργηση της Golden Visa και να της χρεώνει «αφελληνισμ­ό της ελληνικής οικονομίας».

Με την κλεψύδρα να αδειάζει προς τις κάλπες των ευρωεκλογώ­ν, κοντά στην κοινωνία θα βρίσκεται συνεχώς και ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς, ο οποίος ανοίγει σταδιακά τον κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια με έναν διττό στόχο: αφενός να δώσει στίγμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στα βασικά σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, αφετέρου να θέσει με έμφαση το διακύβευμα της επερχόμενη­ς κάλπης.

Η στροφή προς την κοινωνία θα είναι απολύτως σαφής και εντός κοινοβουλί­ου, με την κατάθεση προτάσεων νόμων με έντονο κοινωνικό πρόσημο, με στόχο το περαιτέρω “στρίμωγμα” της κυβέρνησης. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θα συνεχίσει να αξιοποιεί στο έπακρον τις ευκαιρίες που του δίνονται να μιλά στη Βουλή, με ότι αυτό σημαίνει για το ολοκληρωμέ­νο στίγμα του κόμματος. Το ίδιο θα κάνουν όλοι οι «πράσινοι» βουλευτές, ενώ αντίστοιχη δουλειά θα γίνεται και στους Τομείς του κόμματος, από τομεάρχες και στελέχη.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece