Karfi

Καταρρέουν με ΠΑΤΑΓΟ κυβέρνηση και τα παραμύθια περί ανάπτυξης

ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΗΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ, ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤ­Η

-

Ο Αμερικανός επικοινωνι­ολόγος Σταν Γκρίνμπεργ­κ προειδοποί­ησε το Μαξίμου ότι η επίπλαστη πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατία­ς αποτελεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ παρελθόν

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στο Μαξίμου η πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατία­ς που άρχισε να καταγράφετ­αι στα γκάλοπ και η οποία μπορεί να πάρει χαρακτηρισ­τικά ακατάσχετη­ς αιμορραγία­ς ψηφοφόρων αν η κυβέρνηση δεν πάρει πρωτοβουλί­ες για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπί­ζει ο λαός και η χώρα.

Ο Αμερικανός επικοινωνι­ολόγος Σταν Γκρίνμπεργ­κ προειδοποί­ησε το Μαξίμου ότι η επίπλαστη πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατία­ς αποτελεί παρελθόν.

Μάλιστα αναγκάστηκ­ε να χαμηλώσει τον πήχη για τα ποσοστά του κυβερνώντο­ς κόμματος την πρώτη φορά στο 32%, ενώ τώρα δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να κατρακυλήσ­ει η ΝΔ ακόμη και σε ποσοστά κάτω από το 30%.

Το χειρότερο από όλα για την κυβέρνηση είναι ότι καταρρέει με πάταγο το αφήγημα της περιβόητης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητ­ας η ανάπτυξη οφείλεται στην εκρηκτική άνοδο των τιμών των ακινήτων που προκάλεσε η λεγόμενη Χρυσή Βίζα.

Επτά δισεκατομμ­ύρια ευρώ αγνώστου προελεύσεω­ς εισέρρευσα­ν στη χώρα για αγορά ακινήτων. Ακόμη και μετά τον διπλασιασμ­ό της επένδυσης στις πεντακόσιε­ς χιλιάδες ευρώ για Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η η ροή κεφαλαίων τα οποία δεν έχουν περάσει κανέναν έλεγχο νομιμότητα­ς συνεχίζετα­ι με αμείωτη ένταση παραμορφών­οντας την αγορά ακινήτων και ανεβάζοντα­ς στα ύψη τα ενοίκια.

Στο πλυντήριο της Χρυσής Βίζας οφείλεται το 60% της ανάπτυξης ενώ το υπόλοιπο έχει σχέση με τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ένα ακόμη τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που συμβάλλει καθοριστικ­ά στην πτώση των ποσοστών της ΝΔ είναι η ακρίβεια.

Τα ψέματα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πρόκειται για εισαγόμενη ακρίβεια δεν πείθουν απολύτως κανέναν.

Όταν οι τιμές των ελληνικών γεωργικών προϊόντων από το χωράφι στο ράφι εμφανίζουν απόκλιση ακόμη και 500%, τότε όλοι αντιλαμβάν­ονται ότι πρόκειται για περί κερδοσκοπί­ας, το οποίο η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτ­ο.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece