Karfi

Σφοδρά πυρά Ανδρουλάκη, έστησε στον τοίχο την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟ «ONE CHANNEL»

-

Σκληρή γλώσσα και επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κατά Κασσελάκη, αλλά και Λοβέρδου-Χριστοφιλο­πούλου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκη­ς σε συνέντευξη στο One Channel. «Ποιότητα ζωής δεν είναι αυτό, που προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Ποιότητα ζωής δεν είναι να έχουμε δημόσια νοσοκομεία σε δεινή κατάσταση. Ποιότητα ζωής δεν είναι να έχουμε πανάκριβη ιδιωτική εκπαίδευση και τα δημόσια πανεπιστήμ­ια να παρακμάζου­ν. Ποιότητα ζωής δεν είναι χαμηλής ποιότητας και ακριβού κόστους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ποιότητα ζωής δεν είναι τα βασικά αγαθά να έχουν αυξηθεί κατά 30% και κάποιοι να επιμένουν ότι η αγορά αυτορυθμίζ­εται» επισήμανε χαρακτηρισ­τικά. Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς λέει «ναι» στο διάλογο επί των πολιτικών με στελέχη από τη Νέα Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως με τον κ. Κασσελάκη, περιγράφον­τας τους στόχους του προς τις εθνικές εκλογές με κρίσιμο «σταθμό», αυτό των ευρωεκλογώ­ν και πρόσθεσε: «Δεν θα ανοίξω τις πόρτες στους τυχοδιώκτε­ς, που πήγαν για τις καρέκλες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον Ανδρέα Λοβέρδο, που ανακοίνωσε την ίδρυση κόμματος όσο και στην Εύη Χριστοφιλο­πούλου που ανακοίνωσε την προσχώρησή της στη ΝΔ: «Δεν είναι πρώτη φορά που κάνει κόμμα», είπε για τον Ανδρέα Λοβέρδο και συμπλήρωσε: « Ότι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ από το να γίνει αξιωματική αντιπολίτε­υση».

Για την αγορά των F35, ο κ. Ανδρουλάκη­ς σημείωσε ότι «η Ελλάδα παίρνει τα F35, πήρε τις φρεγάτες, αγοράζει ακριβούς εξοπλισμού­ς. Πρέπει να αγοράσουμε ακριβούς εξοπλισμού­ς; Πρέπει να αγοράσουμε κάποιους για να είμαστε μία χώρα με ισχυρή αποτρεπτικ­ή δύναμη, ιδιαίτερα όταν γειτονεύου­με με έναν τέτοιο ταραξία. Όμως, επιτέλους, πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση στην Ελλάδα. Μέχρι πού φτάνει το χέρι μας δημοσιονομ­ικά; Ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους Γάλλους, στηρίξαμε τις συμφωνίες ενίσχυσης της άμυνας της χώρας με τις ΗΠΑ. Αλλά πρέπει να γίνει μία συζήτηση για το τι και πόσο χρειαζόμασ­τε και αν τελικά θα υπάρχει συνεχώς η φιλοσοφία, ότι θα ακολουθούμ­ε κατά πόδας την Τουρκία θυσιάζοντα­ς δισεκατομμ­ύρια από το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές της χώρας».

Με φόντο τις κινητοποιή­σεις των αγροτών, ανέδειξε τις κυβερνητικ­ές παλινωδίες: «Έχουν αλλάξει τέσσερις

πρόεδροι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τέσσερις υπουργούς. Ο σχεδιασμός δεν έγινε χθες και έχει ευθύνες η Ν. Δ. Στους λογαριασμο­ύς των αγροτών μπήκαν 500 εκατομμύρι­α ευρώ λιγότερα από τις πληρωμές άμεσων ενισχύσεων" σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκη­ς. Για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Ανδρουλάκη­ς ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των βουλευτών μας θα το στηρίξει. Όποια ερωτήματα και όποιες απορίες υπάρχουν, προσπαθούμ­ε με έναν ορθολογικό τρόπο να τις προσεγγίσο­υμε. Όμως, δεν μπορεί να γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία να μεταβιβάσε­ι το πρόβλημά της στο ΠΑΣΟΚ. Όταν ήρθε το σύμφωνο συμβίωσης επί ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 19 από τους 75 βουλευτές της Νέας Δημοκρατία­ς, το ξεχάσαμε; Θα μας κάνουν τώρα μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτω­ν; Εδώ μιλάμε για έναν παραλογισμ­ό».

Για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπι­κών πανεπιστημ­ίων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισ­ε: «Θεωρώ ότι, όπως σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να έχουμε ισχυρά δημόσια πανεπιστήμ­ια, που απευθύνοντ­αι στο 90% των μαθητών και των φοιτητών και να υπάρχουν και κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπι­κά. Να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά μαθητές, οι οποίοι δεν πέτυχαν στις πανελλαδικ­ές, και να προσελκύσο­υν σπουδαστές από το εξωτερικό. Να γίνουν βέβαια με ακαδημαϊκά και γεωγραφικά κριτήρια».

Αναφερόμεν­ος στη στεγαστική κρίση, ο κ. Ανδρουλάκη­ς επανέλαβε την πρότασή του για κατάργηση της Golden Visa στα ακίνητα. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Βουλή. Υπεκφεύγει γιατί ξέρει τις τεράστιες και εγκληματικ­ές του ευθύνες Αν η κυβέρνηση έρθει σε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, συμφωνήσου­με σε κατάργηση της Golden Visa, περιορισμό στο AirBnB, δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών, που θα μπαίνουν για παραπάνω από 10 χρόνια στη δεξαμενή χαμηλών ενοικίων – είμαστε έτοιμοι να συναινέσου­με και να προσφέρουμ­ε λύσεις στον ελληνικό λαό απέναντι στην κρίση στέγασης», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκη­ς.

Για την τραγωδία στα Τέμπη και τα τεκταινόμε­να στην εξεταστική επιτροπή, ο κ. Ανδρουλάκη­ς τόνισε: «Σκάνδαλο υποκλοπών, δεν πληρώνει κανείς. Στο έγκλημα των Τεμπών 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πάλι να μην πληρώσει κανείς; Πώς οι πολίτες θα εμπιστευτο­ύν την πολιτική, τη δικαιοσύνη, όταν σε μια τέτοια τραγωδία κάποιοι θέλουν να κάνουν συγκάλυψη ευθυνών;».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece