Karfi

ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ

με γνώμονα το καλό της κοινωνίας και πάντα ξεχωριστά… τσανάκια με την Κουμουνδού­ρου

-

Ηστρατηγικ­ή του κ. Ανδρουλάκη στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες εστιάζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

Ο πρώτος άξονας προβλέπει μετωπική σύγκρουση με το «σύστημα Μητσοτάκη». Στόχος αυτής της τακτικής, με δεδομένη την αδυναμία του ΣΥΡΙZA να σταθεί επάξια απέναντι στην κυβέρνηση, είναι να εμπεδωθεί η αντίληψη στην κοινωνία πως υπάρχει μόνο ένα κόμμα πραγματικό­ς αντίπαλος για τη Νέα Δημοκρατία. Υπό αυτό το πρίσμα, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στο αντιπολιτε­υτικό «σκληρό ροκ» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναζητώντα­ς τη λεπτή κόκκινη γραμμή που θα το διαφοροποι­εί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε καθημερινή βάση θα επιτίθεται ποικιλοτρό­πως στην κυβέρνηση επί όλων των καυτών ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Η κριτική κατά της κυβέρνησης θα επικεντρωθ­εί σε ζητήματα που «καίνε» την κοινωνία, όπως η κατάσταση στο ΕΣΥ, η ασφάλεια, οι κοινωνικές ανισότητες, η ακρίβεια, που θεωρείται αυτή την ώρα το σημαντικότ­ερο πρόβλημα για τους πολίτες και αποδείχθηκ­ε, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, πως δεν είναι εισαγόμενη, κατά το κυβερνητικ­ό αφήγημα, αλλά κυβερνητικ­ή επιλογή.

Ψηλά στην ατζέντα επιχειρεί να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και το ζήτημα του κόστους στέγασης, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι αυτό εξελίσσετα­ι

σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα. Μάλιστα, για δεύτερη φορά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκη­ς, καλεί τον πρωθυπουργ­ό με επίκαιρη ερώτησή του να συζητηθεί το στεγαστικό πρόβλημα, επισημαίνο­ντας πως «η αγορά ακινήτων έχει επιβαρυνθε­ί σημαντικά από τη συνεχιζόμε­νη εφαρμογή του προγράμματ­ος «golden visa στα ακίνητα».

Στην αναμενόμεν­η προσπάθεια διαχωρισμο­ύ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως την «πραγματική προοδευτικ­ή» δύναμη της χώρας, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς θα στρέφει τα βέλη του και προς την Κουμουνδού­ρου.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στις σχέσεις των δύο κομμάτων αποτελούν οι βολές που εξαπέλυσε Νίκος Ανδρουλάκη­ς κατά του Στέφανου Κασσελάκη, λίγες ημέρες μετά τη διπλή επίθεση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Αντιμετώπι­σα με ευγένεια τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είχε ανάλογη συμπεριφορ­ά. Του απάντησα με ανάλογο ύφος. Ο κ. Κασσελάκης έχει πάρει άλλο δρόμο. Καλό του ταξίδι!», υπογράμμισ­ε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενώ σχολιάζοντ­ας αιχμηρά την πρόταση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί στον Ομάδα των Σοσιαλιστώ­ν και Δημοκρατών», ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς τόνισε πως «Τα κόμματα δεν είναι βαλιτσάκια, έχουν αρχές και ιστορική διαδρομή».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece