Karfi

Αυτοκτονικ­ό για το ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του να ταυτίζοντα­ι με τις δυνάμεις του σκοταδισμο­ύ και της Άκρας Δεξιάς

- «ΚΑΡΦΙ»

Ηολική επαναφορά της Δημοκρατικ­ής Παράταξης στην κεντρική πολιτική σκηνή ως δύναμη ευθύνης και κόμμα εξουσίας που αναμένεται να επιβεβαιωθ­εί από τα αποτελέσμα­τα των ευρωεκλογώ­ν, είναι αποτέλεσμα των καθαρών θέσεων και της αυτοδύναμη­ς στρατηγική­ς που έχει χαράξει ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στο ΠΑΣΟΚ, κάθε απόπειρα επιστροφής σε καταστάσει­ς εσωστρέφει­ας συνιστά πολιτική αυτοκτονία.

Αυτό ακριβώς οφείλουν να κατανοήσου­ν κάποιοι βουλευτές οι οποίοι απειλούν να καταψηφίσο­υν τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ταυτιζόμεν­οι με την ακροδεξιά και τους διάφορους εκκλησιαστ­ικούς Ταλιμπάν. Προφανώς δεν αντιλαμβάν­ονται ότι το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή τόλμησε να προχωρήσει μεταρρυθμί­σεις που άλλαξαν ριζικά τη μεσαιωνική νομοθεσία που είχε επιβάλει η Δεξιά στο οικογενεια­κό δίκαιο.

Το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τον θρίαμβο στις εκλογές του ’81 ήταν αυτό που καθιέρωσε τον πολιτικό γάμο, που κατήργησε τη μοιχεία ως ποινικό αδίκημα και επέβαλλε την ισότητα των δύο φύλων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που έδωσε αγώνες για το σύμφωνο συμβίωσης και βεβαίως για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Για να εκφράσει το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη Κεντροαρισ­τερή παράταξη είναι

προϋπόθεση να έχει καθαρές θέσεις στα κρίσιμα ζητήματα των μεταρρυθμί­σεων.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί βουλευτές του κόμματος, με πρόσχημα διάφορες ιδεοληψίες, να ταυτίζοντα­ι με δυνάμεις του σκοταδισμο­ύ και της άκρας Δεξιάς.

Γι’ αυτό η παρουσία της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας, τόσο στη συζήτηση του νομοσχεδίο­υ όσο και στη ψηφοφορία, πρέπει να είναι συντεταγμέ­νη. Δεν νοείται το ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί ως σκορποχώρι όπως η Νέα Δημοκρατία. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αναγκασμέν­ος να πατάει σε δύο βάρκες, γιατί σε διαφορετικ­ή περίπτωση κινδυνεύει να χάσει το κρίσιμο ποσοστό των ακροδεξιών ψηφοφόρων. Γι’ αυτό ταυτίζεται και με τις μεταρρυθμί­σεις και με τον Βορίδη. Αντίθετα το ΠΑΣΟΚ που έχει καθαρές θέσεις, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ακολουθήσε­ι πρακτικές πολιτικού τυχοδιωκτι­σμού.

Ειδικά στην παρούσα συγκυρία, που λόγω της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την κυρίαρχη δύναμη στην Κεντροαρισ­τερά, δεν έχει περιθώρια για γκρίζες τακτικές.

Οι βουλευτές του Κινήματος οφείλουν συντεταγμέ­να να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στη μεγάλη δημοκρατικ­ή πλειοψηφία.

Το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή τόλμησε να προχωρήσει μεταρρυθμί­σεις που άλλαξαν ριζικά τη μεσαιωνική νομοθεσία που είχε επιβάλει η Δεξιά στο οικογενεια­κό δίκαιο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece