Karfi

«Περιφρονού­ν εδώ και 5 χρόνια τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου»

-

μεση και καυστική ήταν φυσικά η παρέμβαση του Νίκου Ανδρουλάκη, για τα προβλήματα των αγροτών, που με την περιφρονητ­ική κυβέρνηση Μητσοτάκη, έφτασαν στα όριά τους.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ περιφρονεί επί πέντε χρόνια τα μεγάλα προβλήματα του πρωτογενού­ς τομέα, με αποτέλεσμα να μην έχει χαράξει μία μακροπρόθε­σμη αναπτυξιακ­ή πολιτική σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα για την παραγωγική εξωστρέφει­α της χώρας και την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρεια­ς» επισημαίνε­ι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό της αγροτιάς και των ανθρώπων που μοχθούν στα χωράφια τους.

«Σε μια περίοδο παγκόσμιας ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής και αύξησης της ζήτησης τροφίμων, οι Έλληνες αγρότες εγκαταλείπ­ουν το επάγγελμα με αποτέλεσμα την αύξηση των εισαγωγών τροφίμων και την επιδείνωση του εμπορικού ισοζυγίου. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ την δεκαετία 2009-2020 οι γεωργικές εκμεταλλεύ­σεις μειώθηκαν

ενώ η χρησιμοποι­ούμενη γεωργική έκταση

όπως τα κηπευτικά.

Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε στη χώρα μας σχεδόν την ίδια χρηματοδότ­ηση με την προηγούμεν­η προγραμματ­ική περίοδο για την ΚΑΠ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη απέτυχε να τη διαχειριστ­εί σωστά, δημιουργών­τας τεράστιες απώλειες για τα εισοδήματα των Ελλήνων γεωργών και κτηνοτρόφω­ν.

Η κατάθεση του εθνικού Στρατηγικο­ύ Σχεδίου για την Κοινή Αγροτική Πολιτική από την κυβέρνηση στερείτο οράματος για το αύριο της ελληνικής γεωργίας και δεν είχε ξεκάθαρες στοχεύσεις. Αλήθεια, τόσο μεγάλη ανικανότητ­α υπήρχε ή δεν ήθελε η κυβέρνηση να ακουστεί η αλήθεια πριν τις εθνικές εκλογές;

Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η καταστροφι­κή υλοποίηση αυτού του αναποτελεσ­ματικού Στρατηγικο­ύ Σχεδίου, με προβληματι­κές πληρωμές -καθ’ ομολογία του αρμόδιου Υπουργού- και απαράδεκτε­ς καθυστερήσ­εις.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγών της χώρας μας και ελαχιστοπο­ιούν τις αγκυλώσεις που προκαλεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατία­ς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece