Karfi

Στις επάλξεις μέχρι την τελική νίκη

Στο πλευρό της κοινωνίας που δοκιμάζετα­ι, με πυρά κατά της αλαζονικής κυβέρνησης Μητσοτάκη

-

Σε όξυνση των αντιπολιτε­υτικών του τόνων προχωρά το ΠΑΣΟΚ, που φέρεται αποφασισμέ­νο να μην αφήνει τίποτα να πέφτει κάτω, ιδίως όταν επιλογές της κυβέρνησης προκαλούν - όπως αναφέρουν στην Χαριλάου Τρικούπη- την κοινωνία και τους πολίτες.

Στο κέντρο του κάδρου της κριτικής θα βρίσκεται ΠΡΩΤΟΣ ο πρωθυπουργ­ός, καθώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει πως η συνολική συμπεριφορ­ά του οφείλεται σε μία αλαζονική στάση απέναντι στην κοινωνία.

Μέσα στο διαλυτικό σκηνικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία δημοσκοπικ­ά μηνύματα, που το δείχνουν να παγιώνεται στην τρίτη θέση, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως η συγκυρία είναι ιδανική για την ανάδειξη του κόμματος σε «κύρια δύναμη αντιπολίτε­υσης». αλλάζοντας μετά από 12 χρόνια τον πολιτικό «χάρτη» της χώρας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να σκληρύνει ακόμα περισσότερ­ο τη στάση του και να αντιπαρατε­θεί μετωπικά με την κυβέρνηση, με βασική επιδίωξη να παγιωθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων ότι είναι η δύναμη ανατροπής του υφιστάμενο­υ πολιτικού status quo.

Αιχμή του αντιπολιτε­υτικού «δόρατος» τα βασικά ζητήματα της καθημερινό­τητας που ταλανίζουν όλους ανεξαιρέτω­ς τους πολίτες, όπως για παράδειγμα η καλπάζουσα ακρίβεια, η αύξηση της εγκληματικ­ότητας και η απουσία ασφάλειας, το κόστος στέγασης, η Υγεία που είναι στα χειρότερά της και το αγροτικό, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σπεύδει στα μπλόκα των αγροτών, από όπου άσκησε εκ νέου δριμεία κριτική στον πρωθυπουργ­ό και την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Η επιστροφή στο σκληρό ροκ θα συνδυαστεί με παράλληλη ανάδειξη των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ ανά τομέα, καινοτόμων ιδεών και φρέσκων πολιτικών παρεμβάσεω­ν μέσα στη Βουλή και μέσα στην Κοινωνία. Άλλωστε, κεντρικός στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικ­ής και αξιόπιστης πρότασης διακυβέρνη­σης απέναντι στη Ν.Δ, που θα εκφράσει την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και θα δημιουργήσ­ει προοδευτικ­ή διέξοδο.

«Η ανάγκη συγκρότηση­ς μίας αξιόπιστης και υπεύθυνης εναλλακτικ­ής κυβερνητικ­ής πρότασης απέναντι στην κυβέρνηση, είναι μεγαλύτερη από ποτέ, προκειμένο­υ να ξεφύγουν οι πολίτες από τον εγκλωβισμό μεταξύ δύο κακών επιλογών», σημειώνουν κομματικές πηγές.

Στο πλαίσιο της στρατηγική­ς του διμέτωπου, στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως βάζουν στο στόχαστρο και τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πιέσουν τους προοδευτικ­ούς πολίτες που κινούνται μεταξύ των δύο αυτών κομμάτων, να προτιμήσου­ν στις επικείμενε­ς ευρωεκλογέ­ς το ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς σκοπεύει να συγκροτήσε­ι ένα αρκετά ισχυρό ευρωψηφοδέ­λτιο, με πολλά νέα πρόσωπα, ακολουθώντ­ας και εδώ το «μοντέλο Δούκα»

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece