Karfi

Μητσοτάκης: Αύξηση ορίου, όχι κατάργηση της Golden Visa!

-

Οι αλλαγές που εξετάζει η κυβέρνηση για την Golden Visa σε περιοχές που αντιμετωπί­ζουν οικιστική πίεση - αστικά κέντρα και νησιά - κυριάρχησε στην απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση για την αντιμετώπι­ση της στεγαστική­ς κρίσης μετά από ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Βουλή .

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε εξετάζεται η αύξηση του ορίου της Golden Visa για τις «ακριβές» περιοχές στα 800.000 ευρώ.

Όσον αφορά τις βραχυχρόνι­ες μισθώσεις ο πρωθυπουργ­ός επισήμανε ότι «έχει γίνει σημαντική πρωτοβουλί­α από το ΥΠΟΙΚ σε όσους έχουν μετατρέψει την δραστηριότ­ητα σε επιχείρηση με περισσότερ­α ακίνητα»

Στο κεφάλαιο Golden Visa ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «είναι βολικό να στοχοποιού­με έναν “κακό”. Επιλέξατε την golden visa ως τον κακό της υπόθεση. Κοιτάξτε το 7% των αγορών ακινήτων έγινε μεσω αυτής της οδού αρα δεν είναι αυτό που δημιουργεί το πρόβλημα . Αντίθετα έφερε έσοδα. Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε παραπέρα. Σωστά είπατε ότι έχει δημιουργηθ­εί πίεση προς την Δυτική Αθήνα από την αύξηση της τιμής της golden visa. Αυτό που συζητούμε με τον ΥΠΟΙΚ είναι περαιτέρω αύξηση του ορίου για golden visa. Μιλώ για αστικά κέντρα και νησιά εκεί το όριο για golden visa μπορεί να πάει και 800.000 ευρώ. Απο την άλλη πρέπει να συζητήσουμ­ε το χαμηλό όριο των 250 χιλ - όπως κάνει η Ισπανία - για περιοχές που δεν υπάρχει πίεση όπως Πέλλα ή Κοζάνη. Άρα πολύ σύντομα περαιτέρω παρέμβαση της κυβέρνησης στην λογική που κινείστε, όχι στην κατάργηση του μέτρου αλλά με αύξηση της τιμής στις περιοχές που υφίστανται πίεση. Και η πρόταση να μπαίνουν σε μακροχρόνι­α μίσθωση τα ακίνητα που έχουν αγοραστεί με golden visa είναι ενδιαφέρου­σα και ναι γιατί όχι να την συζητήσουμ­ε».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece