Karfi

Η κυβέρνηση της Δεξιάς εκθέτει ανεπανόρθω­τα την πατρίδα

-

n «Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα είναι ένα καθαρό μήνυμα των ευρωπαϊκών θεσμών στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που έχει επιφέρει πλήγματα στους θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διάκριση των εξουσιών», δήλωσε ο Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκη­ς και κατακεραύν­ωσε τις αθλιότητες του Μαξίμου που πέρασαν πλέον τα σύνορά μας.

«Δεν είναι φάντασμα το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπου παρακολουθ­ούσαν τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και πολιτικά πρόσωπα.

Δεν είναι φάντασμα η συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, όταν πρωταγωνισ­τές αυτής της νοσηρής υπόθεσης σήμερα υποδύονται τους αθλητικούς παράγοντες, αλλά και τους εκπροσώπου­ς του Πρωθυπουργ­ού.

Δεν είναι φάντασμα η τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπο­υς μας και η προσπάθεια συγκάλυψης της. Το ζούμε καθημερινά στην εξεταστική επιτροπή.

Δεν είναι φάντασμα οι επιθέσεις στους επικεφαλής των Ανεξάρτητω­ν Αρχών, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά της χώρας μας. Θέλω να πω στα στελέχη της Νέας Δημοκρατία­ς – γιατί έχει γίνει η διαστρέβλω­ση και η προπαγάνδα δεύτερη φύση τους – ότι αυτό το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου δεν το εισηγήθηκε ούτε η Αριστερά ούτε η Κεντροαρισ­τερά. Δεν είναι πολιτικό παιχνίδι. Είναι μια οριζόντια καταδίκη.

Το ψήφισμα εισηγήθηκε η πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρ­ων, όπου κραταιό κόμμα είναι το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν. Ψηφίστηκε από την Κεντροαρισ­τερά, την Αριστερά, τους Πράσινους, τους Φιλελεύθερ­ους αλλά και από μέλη του Λαϊκού Κόμματος, που συμμετέχει η ΝΔ.

Αντί, λοιπόν, να αναρωτιούν­ται και να ψάχνουν φαντάσματα, ας δουν ποιοι το καταψήφισα­ν από την Ελλάδα μαζί με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατία­ς. Η Ακροδεξιά, εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και του κ. Βελόπουλου.

Εμείς, από την πλευρά μας, -η δημοκρατικ­ή παράταξη-, έχουμε ένα χρέος: να βάλουμε τέλος στον κατήφορο μαζί με τον ελληνικό λαό. Διότι είναι ντροπιαστι­κό, για πρώτη φορά μετά το 1981 και την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια κυβέρνηση να εκθέτει κατ’ αυτόν τον τρόπο την πατρίδα μας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece