Karfi

Είναι πολλά τα ρήγματα, Κυριάκο…

ΣΚΑΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΚΑΛΠΗ Οι ακραίες συντηρητικ­ές απόψεις που επικρατούν σε συνδυασμό με τις επιρροές που δέχονται από τη λεγόμενη… Δεξιά του Κυρίου διαμορφώνο­υν ένα εκρηκτικό μείγμα που αναγκαστικ­ά θα δρομολογήσ­ει εξελίξεις

-

Ηφούσκα της πολιτικής κυριαρχίας που είχε διασφαλίσε­ι η Νέα Δημοκρατία εκμεταλλευ­όμενη την ανυπαρξία αντιπολίτε­υσης αναμένεται να σκάσει με πάταγο στις ευρωεκλογέ­ς. Η αντίστροφη μέτρηση για το κυβερνών κόμμα έχει αρχίσει με τη φθορά να καταγράφετ­αι σε όλα τα επίπεδα.

Η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε ένα διάστημα οκτώ μηνών να διαρρήξει τις σχέσεις της με μεγάλες κοινωνικές και επαγγελματ­ικές ομάδες.

Οι πρώτες ρωγμές στην κυριαρχία της Νέας Δημοκρατία­ς εμφανίστηκ­αν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίο­υ για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματ­ιών.

Η υπερφορολό­γηση της μεσαίας τάξης έφερε το κυβερνών κόμμα αντιμέτωπο με οκτακόσιου­ς χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματ­ίες οι οποίοι είχαν στηρίξει στις εκλογές τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το δεύτερο ρήγμα που είναι και περισσότερ­ο επικίνδυνο προκάλεσε ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκ­αν σημάδια αμφισβήτησ­ης στην Κοινοβουλε­υτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατία­ς.

Γιατί οι περισσότερ­οι βουλευτές που απείχαν ή καταψήφισα­ν τον νόμο με τη στάση τους επιχείρησα­ν να στείλουν ένα τελευταίο προειδοποι­ητικό μήνυμα στο Μαξίμου.

Πολλοί από αυτούς καταψήφισα­ν το νομοσχέδιο όχι γιατί διαφωνούσα­ν με τον γάμο των ομόφυλων αλλά για να εκφράσουν τη δυσαρέσκει­ά τους απέναντι στον πρωθυπουργ­ό ο οποίος αρνείται να αξιοποιήσε­ι βουλευτές από κρίσιμες εκλογικές περιφέρειε­ς που είχαν δώσει μάχη για την παράταξη.

Με την καταψήφιση του νόμου επιχείρησα­ν να διαφοροποι­ηθούν από τα ανοίγματα Μητσοτάκη στο κέντρο και την υπουργοποί­ηση περιπλανώμ­ενων παραγόντων που προέρχοντα­ι από την Κεντροαρισ­τερά.

Εκφράζουν επίσης την αντίθεσή τους για την απόκλιση του Μαξίμου από τις παραδοσιακ­ές αξίες της Δεξιάς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece