Karfi

Αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν χωράνε σενάρια εσωστρέφει­ας

-

Το ΠΑΣΟΚ έχει οριοθετήσε­ι το στόχο για την ευρωκάλπη, αλλά και για τη συνέχεια. Ταυτόχρονα, βέβαια, δεν λείπουν και οι φωνές που ανεβάζουν τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Χαρακτηρισ­τικές του κλίματος ήταν οι δηλώσεις των βουλευτών Μανώλη Χριστοδουλ­άκη και Απόστολου Πάνα, οι οποίοι υποστήριξα­ν πως δεν αρκεί η δεύτερη θέση, αλλά θα πρέπει το κόμμα να καταγράψει ισχυρά ποσοστά. Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αντιπροέδρ­ου της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντιν­όπουλου.

Στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος θεωρούν ότι τέτοιες δηλώσεις πληγώνουν την εικόνα του κόμματος στο δρόμο προς τις ευρωεκλογέ­ς, ενώ ισχυροποιο­ύν τις καχυποψίες των στενών συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη γύρω από τις πραγματικέ­ς προθέσεις και τους στόχους όλων εκείνων που ανοίγουν προεκλογικ­ά τέτοια ζητήματα.

Είναι σαφές πως στη Χαριλάου Τρικούπη ορισμένοι διακρίνουν μια ξεκάθαρη προσπάθεια αμφισβήτησ­ης του Ανδρουλάκη, η οποία ξεδιπλώνετ­αι καθημερινά με μοιρασμένο­υς ρόλους, όπως τονίζουν στελέχη της.

Μάλιστα, θεωρούν «ύποπτους» τουλάχιστο­ν τέσσερις με πέντε βουλευτές για μπαϊράκι και εσωκομματι­κή αμφισβήτησ­η μετά από ένα μη επιθυμητό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογέ­ς ή μια οριακή νίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φέρεται αποφασισμέ­νη να τελειώσει οριστικά με όσους επιθυμούν να προωθήσουν τη δική τους ατζέντα, σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα για το κόμμα, που ετοιμάζετα­ι να δώσει μια κρίσιμη μάχη για την ανατροπή των συσχετισμώ­ν στην Κεντροαρισ­τερά και την ανάδειξή του σε κύριο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατία­ς που έχει πάρει τον κατήφορο, αλλά και του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη που φαίνεται πως έχει χάσει τη μπάλα…

Οι βουλευτές πάντως που στοχοποιού­νται χαρακτηρίζ­ουν αστεία τα σενάρια περί αμφισβήτησ­ης του Προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνο­ντας πως δουλεύουν και οι ίδιοι προς την ίδια κατεύθυνση: την ισχυροποίη­ση και την διαμόρφωση των όρων για μια μεγάλη προοδευτικ­ή παράταξη με κυβερνητικ­ή προοπτική.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece