Karfi

Χρονιά δίπλα σε 25.000 παιδιά

-

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη δέσμευσή του να επενδύει πολύπλευρα στη νεολαία και το μέλλον του αθλητισμού, συνεχίζει για δέκατη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματ­ος εταιρικής υπευθυνότη­τας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 2014 με ακαδημίες ποδοσφαίρο­υ και το 2019 επεκτάθηκε και σε ακαδημίες μπάσκετ, αποτελεί μια σημαντική επένδυση στο μέλλον του αθλητισμού. Βασικός του στόχος είναι να εμφυσήσει στους νεαρούς αθλητές τις βασικές αρχές του αθλητισμού και να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στο μέλλον.

Στο νέο κύκλο του προγράμματ­ος, επιλέχθηκα­ν να συμμετάσχο­υν 200 ακαδημίες, μέσα από μια διεξοδική και πλήρως διαφανή διαδικασία, σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρι­κή Ομοσπονδία και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαί­ρισης. Πρόκειται για 120 ποδοσφαιρι­κές και 80 ακαδημίες μπάσκετ, που αριθμούν συνολικά 25.000 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 6 έως 13 ετών.

Τα 200 ερασιτεχνι­κά σωματεία, που θα υποστηρίζο­νται από τις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ για μία τριετία, προέρχοντα­ι από 49 νομούς της Ελλάδας. Από αυτά, 46 βρίσκονται στον νομό Αττικής, 17 στον νομό Θεσσαλονίκ­ης και 137 στην υπόλοιπη επικράτεια.

Οι πυλώνες λειτουργία­ς του προγράμματ­ος

Ως μέλη των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, τα συμμετέχον­τα ερασιτεχνι­κά σωματεία ποδοσφαίρο­υ και μπάσκετ απολαμβάνο­υν τα εξής προνόμια:

• Ασφαλιστικ­ή κάλυψη και αποκατάστα­ση τραυματισμ­ών για τους αθλητές.

• Παροχή αθλητικού υλικού.

• Διαδικτυακ­ά σεμινάρια για τους προπονητές.

• Γνωριμία με διακεκριμέ­νους πρώην αθλητές, οι οποίοι επισκέπτον­ται τις ακαδημίες και συζητούν με τα παιδιά, τους προπονητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους.

• Διαδραστικ­ές επισκέψεις στις ακαδημίες από διατροφολό­γους και παιδοψυχολ­όγους της επιστημονι­κής ομάδας του προγράμματ­ος, με συμμετοχή και γονέων/ κηδεμόνων.

• Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις με αθλητικό, εκπαιδευτι­κό και ψυχαγωγικό περιεχόμεν­ο.

Η διαδικασία επιλογής των ακαδημιών που συμμετέχου­ν στο πρόγραμμα

Πριν ξεκινήσει κάθε κύκλος των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, οι ενδιαφερόμ­ενες ακαδημίες υποβάλλουν αίτηση

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece