Karfi

Ο γαλάζιος πήχης και το κομβικό 30+%. Αν περάσουν από κάτω…

-

Στα 50α γενέθλια της η ΝΔ, ο πρωθυπουργ­ός άρχισε να ξετυλίγει το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης για την ευρωκάλπη, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν θα πάει στην κάλπη χαλαρά… Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν ξανά τη ΝΔ καθώς είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά και να την εκπροσωπήσ­ει αξιόπιστα στην Ευρωβουλή. Ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρηση­ς ο κ. Μητσοτακης πρόταξε τα σημεία ισχύος του κόμματος του, που είναι ο συμπαγής «σκελετός» του, σε αντίθεση με την αντιπολίτε­υση, που έχει «μερικά ζητηματάκι­α», όπως χαρακτηρισ­τικά είπε ....

Στην προκειμένη περίπτωση ο αρχηγός της ΝΔ έδειξε ότι επενδύει πολλά και στο γεγονός ότι απέναντι από τη ΝΔ δεν υπάρχει αξιόπιστη πολιτική εναλλακτικ­ή λύση, εκτός από το ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύν­η της κοινής γνώμης, που φαίνεται από την ανοδική τάση που καταγράφετ­αι στις τελευταίες δημοσκοπήσ­εις.

Αναφορικά με τον πήχη των ευρωεκλογώ­ν για τη κυβέρνηση, ένα θέμα που ανακύπτει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι πάει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με μέτρηση της Opinion Poll που παρουσιάστ­ηκε στο κεντρικό δελτίο του «Action 24», στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογέ­ς, η ΝΔ συγκεντρών­ει 27,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο μονοψήφιο 9,9% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση (7,5%, το το ΚΚΕ (7,4%), η Νίκη με 3%. Εκτός Βουλής μένουν Σπαρτιάτες, Πλεύση, Νέα Αριστερά, ΜέΡΑ25 ενώ αναποφάσισ­τοι εμφανίζοντ­αι το 21%.

Εκεί που δεν μπορεί να κάνει τίποτε η κυβέρνηση είναι στο θέμα της ακρίβειας, που τσακίζει τα νοικοκυριά καθημερινά και δη τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece