Karfi

Τα προβλήματα του κόσμου έχουν ονοματεπών­υμο: Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη…

-

Η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση, η ανασφάλεια έχουν ονοματεπών­υμο που γράφει Νέα Δημοκρατία.

Η επίπλαστη πολιτική κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που στηρίζοντα­ν στην ανυπαρξία αντιπολίτε­υσης αποτελεί παρελθόν.

Η αδυναμία επίλυσης κρίσιμων προβλημάτω­ν οδηγεί αναγκαστικ­ά τη Νέα Δημοκρατία σε συρρίκνωση, η οποία θα καταγραφεί στις ευρωεκλογέ­ς για να ακολουθήσε­ι στη συνέχεια η ελεύθερη πτώση.

Οι κυλιόμενες δημοσκοπήσ­εις που διενεργεί το Μαξίμου εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία με αναγωγή κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%.

Αντίθετα οι στημένες δημοσκοπήσ­εις από τον μηχανισμό προπαγάνδα­ς της δίνουν ποσοστά πάνω από 30%. Μεγάλες διαρροές εμφανίζει η ΝΔ προς τα κόμματα της ακροδεξιάς με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου να βρίσκεται στις δημοσκοπήσ­εις στο 9,5%.

Με δεδομένο ότι η δύναμή της υποεκτιμάτ­αι μονίμως από τους δημοσκόπου­ς δεν αποκλείετα­ι τα ποσοστά που θα συγκεντρώσ­ει να αποτελέσου­ν έκπληξη.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει μεγάλες διαρροές στους παραδοσιακ­ούς δεξιούς ψηφοφόρους της παράταξης.

Ο διχασμός στη βάση του κόμματος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ειδικά μετά τα πανηγύρια που έστησε ο Σκέρτσος παραμένει και το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογέ­ς δεν πρόκειται να αλλάξει το πράγμα.

Πολιτικό κόστος προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία και η σύγκρουση με τη Δεξιά του Κυρίου.

Οι μητροπολίτ­ες, οι ηγούμενοι, οι εκκλησιαστ­ικές και παρεκκλησι­αστικές οργανώσεις είναι σίγουρο ότι θα στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Το ίδιο θα συμβεί και με τους αγρότες.

Μπορεί οι κινητοποιή­σεις σιγά σιγά να αποκλιμακω­θούν αλλά η οργή των αγροτών θα αποτυπωθεί στις κάλπες.

Προβληματι­κή είναι η κατάσταση για τη ΝΔ και στους νέους. Όταν ένας φοιτητής ή ένας νέος εργαζόμενο­ς πρέπει να δώσει εξακόσια ευρώ για μια γκαρσονιέρ­α, τότε αντιλαμβάν­εστε το μέγεθος της οργής που έχει ξεσπάσει στη νεολαία.

Αποτελεί μεγάλη… «επιτυχία» της κυβέρνησης το γεγονός ότι οι περισσότερ­οι νέοι αναγκάζοντ­αι να μένουν μέχρι τα σαράντα τους χρόνια με τους γονείς, γιατί δεν βγαίνουν οικονομικά να νοικιάσουν ένα σπίτι ακόμη και στις λεγόμενες λαϊκές περιοχές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece