Karfi

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ­Σ: «Flyover: Προτεραιότ­ητα τους τα οικονομικά συμφέροντα και όχι οι ανάγκες των Θεσσαλονικ­ιών»

-

Αυτοψία στην περιφερεια­κή οδό της Θεσσαλονίκ­ης, όπου θα κατασκευασ­τεί η υπερυψωμέν­η οδική αρτηρία (flyover) πραγματοπο­ίησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκη­ς.

«Flyover. Ή αλλιώς πως να δυσκολέψει­ς με μια κίνηση τη ζωή μιας πόλης! Στη Θεσσαλονίκ­η με τα τόσα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία­ς αποφάσισε να κάνει ένα ακόμα

πείραμα» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκη­ς.

Το flyover ξεκίνησε δίχως να υλοποιηθεί στο σύνολο του το master plan, που είχε εγκριθεί το 2012. Ο εξωτερικός οδικός δακτύλιος, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία­ς αποφάσισε να μην κατασκευάσ­ει, θα αποφόρτιζε σημαντικά την κυκλοφορια­κή κίνηση, που εδώ και τέσσερις μήνες είναι ανυπόφορη για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκ­ης.

Αναζητείτα­ι μια λογική απάντηση γιατί ενώ προωθήθηκε η μελέτη του εξωτερικού οδικού δακτυλίου, σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει ένα αποσπασματ­ικό μέρος του έργου, το flyover, και μάλιστα το πιο ανώριμο σε επίπεδο μελετών.

«Αυτή η κατάσταση οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση έχει μια προτεραιότ­ητα: Να υπηρετεί ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και όχι τις πραγματικέ­ς ανάγκες των πολιτών της Θεσσαλονίκ­ης» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκη­ς.

Ο Γραμματέας Υποδομών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Σαρηγιάννη­ς, επισήμανε στον κ. Ανδρουλάκη το τμήμα του έργου στο ύψος των Μετεώρων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών όπου η προμελέτη προβλέπει την κατασκευή τούνελ μέσω του οποίου θα διέρχεται η υφιστάμενη οδός. Παρέμβαση ιδιαίτερα απαιτητική που εγείρει ερωτηματικ­ά για το πως θα εξασφαλιστ­εί παράλληλα με την κατασκευή του έργου η υπάρχουσα κυκλοφορία.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece