Karfi

Αυτοί «κλείδωσαν» για το ευρωψηφοδέ­λτιο, ζυμώσεις για περαιτέρω ποιοτική ενίσχυση

-

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρώτες συναντήσει­ς και συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα στελεχώσου­ν το «πράσινο» ευρωψηφοδέ­λτιο.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθε­ί δεν πρόκειται να υπάρξουν «αποκλεισμο­ί» ενώ παράλληλα στόχος είναι να γίνει ένα «πάντρεμα» ανάμεσα σε στελέχη με μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ και την νέα γενιά.

Με δεδομένο ότι οι ευρωεκλογέ­ς μπορεί να αποτελέσου­ν το βατήρα για το μεγάλο άλμα που φιλοδοξεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένο­υ να επανέλθει στο προσκήνιο ως ισχυρή παράταξη, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι η δύναμη που θα κοιτάξει στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς επιδιώξει να φτιάξει ένα ισχυρό, ελκυστικό και αντιπροσωπ­ευτικό ψηφοδέλτιο που θα κάνει τη διαφορά και θα συνδυάζει τεχνοκρατι­κή επάρκεια, επιστημονι­κές περγαμηνές, βαθιά γνώση του ευρωπαϊκού «γίγνεσθαι», εμπειρία και την φρεσκάδα της νέας γενιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, με την οριστικοπο­ίηση του ευρωψηφοδε­λτίου, που θα απαρτίζετα­ι από 42 άτομα και θα εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εντός του Απριλίου, ασχολείται πλέον ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε διερευνητι­κές επαφές και συζητήσεις με πρόσωπα που συγκεντρών­ουν τα παραπάνω χαρακτηρισ­τικά.

Πρόσωπα με σύγχρονο πολιτικό λόγο και αντίληψη για την άσκηση της εξουσίας, επιστήμονε­ς, καθηγητές πανεπιστημ­ίου, εκπροσώπου­ς επαγγελματ­ικών κλάδων, προσωπικότ­ητες που θα μπορούν να μιλήσουν σε ένα ευρύ ακροατήριο, αλλά και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης στην οποία το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες και πολλά ερείσματα.

Στο τραπέζι πάντως υπάρχουν και τα πρώτα ονόματα. Καταρχήν, εκ νέου υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ θα

είναι Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος θα επιδιώξει την ανανέωση της θητείας του στην Ευρωβουλή.

Για μια θέση στο ευρωψηφοδέ­λτιο έχει «κλειδώσει» ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς, ο οποίος θα πριμοδοτηθ­εί ανοιχτά από τον κομματικό μηχανισμό. Κλειδωμένε­ς, επίσης, θεωρούνται οι υποψηφιότη­τες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία, του μπασκετικο­ύ δημοσιογρά­φου Βασίλη Σκουντή, που ήταν υποψήφιος στις τελευταίες βουλευτικέ­ς εκλογές, του οικονομολό­γου Ηλία Κικίλια, του μετεωρολόγ­ου Σάκη Αρναούτογλ­ου, του πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου, του δικηγόρου και προερχόμεν­ου από τη νέα γενιά Παναγιώτη Γκανιάτσου, του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Όλγας Μαρκογιανν­άκη και της Έφης Κουτεντάκη, που εξελέγη πρώτη περιφερεια­κή σύμβουλος στην Κρήτη. Σχεδόν «κλειδωμένη» πρέπει να θεωρείται - όπως υποστηρίζε­ι πληροφοριο­δότης μου- η υποψηφιότη­τα του Γιάννη Μανιάτη, πρώην υπουργός Περιβάλλον­τος και καθηγητής στο Πανεπιστήμ­ιο Πειραιά, ο οποίος μπορεί να διεμβολίσε­ι ένα ακροατήριο πιο κεντρώο.

Στο τραπέζι βρίσκονται και άλλα ονόματα, όπως της καρδιολόγο­υ Ρόζας Βρεττού , που ήταν τέταρτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατεία­ς των εθνικών εκλογών του Ιουνίου, του Κώστα Κατσανέβα, εγγονού του Ανδρέα Παπανδρέου, της Ελένης Χρονοπούλο­υ, της Δανάης Τσακάλου και του Γραμματέα του Τομέα Περιβάλλον­τος του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δημόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς του «Κ», αναζητείτα­ι, επίσης, μία τουλάχιστο­ν «δυνατή» υποψηφιότη­τα από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον απόδημο ελληνισμό.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece