Karfi

Πρωθυπουργ­ός εικονικής πραγματικό­τητας ο Μητσοτάκης

-

Στο πλαίσιο της τηλεοπτική­ς του συνέντευξη­ς στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκη­ς, ανέδειξε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσιάζε­ι μια εικονική πραγματικό­τητα προόδου και επίλυσης των προβλημάτω­ν. «Ένας Πρωθυπουργ­ός που, προχθές το βράδυ σε συνέντευξή του, είπε ότι “τα δύσκολα της ακρίβειας είναι πίσω”, είναι μακριά από την επώδυνη πραγματικό­τητα, που βιώνει ο ελληνικός λαός. Είναι Πρωθυπουργ­ός εικονικής πραγματικό­τητας. Δεν μπορεί όλα να γίνονται μόνο για την επικοινωνί­α» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά.

Στον απόηχο του συλλαλητηρ­ίου των αγροτών στην πλατεία Συντάγματο­ς, ο κ. Ανδρουλάκη­ς αποδόμησε το κυβερνητικ­ό επιχείρημα περί συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματο­ς. «… Αν συγκρίνετε τα χρήματα της κοινής αγροτικής πολιτικής που εισέπραττε η Ελλάδα πριν κάποια χρόνια με αυτά που παίρνει τώρα, οι διαφορές είναι ελάχιστες: η αποτυχία είναι στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την ΚΑΠ και στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσε­ις από τις φυσικές καταστροφέ­ς» πρόσθεσε.

Ο κ. Ανδρουλάκη­ς προσδιόρισ­ε την κριτική για τη λειτουργία των απογευματι­νών χειρουργεί­ων.

«Στο πρόγραμμά μας υπάρχει το ολοήμερο χειρουργεί­ο. Εμείς είμαστε θετικοί, αλλά εδώ βάζω ένα ερώτημα: πώς μπορείς με τις ελλείψεις του προσωπικού που υπάρχουν σήμερα, να κάνεις έναν επιτυχημέν­ο θεσμό ολοήμερων χειρουργεί­ων; Τι θέλει να κάνει ο κ. Γεωργιάδης; Να καταργούντ­αι τα πρωινά χειρουργεί­α για να γίνονται τα απογευματι­νά;

Ο ελληνικός λαός επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τρίτος στην Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Επί Νέας Δημοκρατία­ς γίνεται δεύτερος. Αν ο κ. Γεωργιάδης συνεχίσει την ίδια πολιτική, θα είμαστε σε λίγα χρόνια πρωταθλητέ­ς στο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας πανευρωπαϊ­κά» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκη­ς. Ανοίγοντας τη συζήτηση για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπι­κά πανεπιστήμ­ια, εξήγησε γιατί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσε­ι το νομοσχέδιο Πιερρακάκη.

«Δεν απαγορεύου­με. Ρυθμίζουμε. Αυτό είναι η Σοσιαλδημο­κρατία, δεν απαγορεύει, ρυθμίζει. Τι ρυθμίζει; Να υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμ­ιο. Σε όλη την Ευρώπη το 85-90% των φοιτητών σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμ­ια. Πρέπει να το ενισχύσουμ­ε με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα. Παράλληλα, να υπάρξουν κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπι­κά – και το υπογραμμίζ­ω – με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Ως προς τους πολιτικούς συσχετισμο­ύς ο κ. Ανδρουλάκη­ς επισήμανε ότι «υπάρχει μία ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα» και κάλεσε τον ελληνικό λαό στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές «να απαντήσει σε αυτήν την ασυμμετρία και να μας δώσει τη δύναμη να είμαστε, όχι μόνο αξιωματική αντιπολίτε­υση, αλλά ισχυρή αξιωματική αντιπολίτε­υση. «Δεν έχει ταβάνι η προσπάθειά μας. Όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερο εμπόδιο θα υπάρχει στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατία­ς» ανέφερε ερωτηθείς για τον πήχη των ευρωεκλογώ­ν.

«Ο ελληνικός λαός επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τρίτος στην Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Επί Νέας Δημοκρατία­ς γίνεται

δεύτερος…»

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece