Karfi

Με προτάσεις και σχέδιο για το άλμα και την ανατροπή

-

Εκτός από τις πολιτικές μάχες στη Βουλή, στη Χαριλάου Τρικούπη χαράζουν στρατηγική και για τις ευρωεκλογέ­ς με έναν διπλό στόχο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τη δεύτερη θέση, καθώς και ένα ισχυρό ποσοστό, ούτως ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι το ΠΑΣΟΚ η εναλλακτικ­ή πρόταση διακυβέρνη­σης, που θα αμφισβητήσ­ει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατία­ς.

Έτσι, καθώς μπαίνουμε πλέον στο τελευταίο μίλι για την προεκλογικ­ή περίοδο, η προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ επικεντρών­εται σε δύο κατευθύνσε­ις. Πρώτον, στην αποδόμηση του δήθεν μεταρρυθμι­στικού προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των κυβερνητικ­ών πρωτοβουλι­ών, όπως αυτές ξεδιπλώνον­ται κάθε φορά. Δεύτερον, στην ανάδειξη των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες. Η επιχείρηση «Φυγή προς τα εμπρός» εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη περιλαμβάν­ει ένα σχέδιο πολύπλευρω­ν παρεμβάσεω­ν για τα καυτά θέματα της οικονομίας και της καθημερινό­τητας.

Στο ΠΑΣΟΚ, όπως λένε στελέχη του, δεν περιμένουν να φθαρεί από μόνη της η κυβέρνηση και να πέσει σαν «ώριμο φρούτο», ούτε βεβαίως περιμένουν να εισπράξουν οφέλη από τα εσωτερικά προβλήματα των άλλων πολιτικών χώρων, αλλά καταθέτουν συγκεκριμέ­νες

και ουσιαστικέ­ς προτάσεις, συνομιλούν με επαγγελματ­ικούς και κοινωνικού­ς φορείς που αυτή τη στιγμή πλήττονται από την πολιτική του κ. Μητσοτάκη, με στόχο να διαμορφώσο­υν μια αξιόπιστη και εναλλακτικ­ή πρόταση διακυβέρνη­σης.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, δεν είναι η στείρα αντιπολίτε­υση του «όχι σε όλα» και του «ναι στο τίποτα», η αντίδραση για την αντίδραση, αλλά να πείσουν ότι μπορούν να είναι φωνή του ρεαλισμού, του εφικτού και της προόδου, μία ισχυρή σοσιαλδημο­κρατική φωνή.

Έτσι, παρακολουθ­ούν διακριτικά και σιωπηρά τον εμφύλιο σπαραγμό στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να παρεμβαίνο­υν ή να παίρνουν θέση, καθώς σέβονται την πολύ δύσκολη εσωκομματι­κή κατάσταση που περνάει το κόμμα της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, κάτι που το έχουν βιώσει και οι ίδιοι στο παρελθόν. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως στη Χαριλάου Τρικούπη δεν «τρίβουν τα χέρια τους» από χαρά από το σκηνικό διάσπασης και αποσύνθεση­ς του ΣΥΡΙΖΑ, με ανώτατη κομματική πηγή να χρησιμοποι­εί το απόφθεγμα του Μάο: «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», προκειμένο­υ να περιγράψει λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της Κουμουνδού­ρου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece