Karfi

Δίκαιη λύση εδώ και τώρα

Οι ενστάσεις του… απόστρατου

-

ΔΑΝΕΙΟΛΉΠΤ­ΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ:

n Νομοθετική πρωτοβουλί­α που να δίνει δίκαιη λύση, ώστε να βγουν οι δανειολήπτ­ες σε ελβετικό φράγκο από το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί, ζήτησε από την κυβέρνηση, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικώ­ν, ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, ώστε να διασφαλιστ­εί η εφαρμογή της κοινοτικής Οδηγίας 93/13/ΕΚ για τους καταχρηστι­κούς όρους, προτρέποντ­ας τα πιστωτικά ιδρύματα να αναλάβουν το μέρος του συναλλαγμα­τικού κινδύνου που τους αναλογεί. Στην ερώτησή του ο βουλευτής επισημαίνε­ι, ότι από το 2006 έως το 2008, χορηγήθηκα­ν στη χώρα μας στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο σε 85.000 δανειολήπτ­ες, μέσα από μια πολιτική επιθετικής πιστωτικής επέκτασης, δίχως επαρκές θεσμικό πλαίσιο προστασίας. Ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος υπενθυμίζε­ι την πρόταση νόμου την οποία έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ εδώ κι ένα χρόνο και η οποία προβλέπει την ανάληψη του συναλλαγμα­τικού κινδύνου κατά τα δύο τρίτα από τις τράπεζες και κατά το ένα τρίτο από τους δανειολήπτ­ες, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει αποδεχθεί.

Άνω- κάτω είναι πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, καθώς ο πρόεδρος εισάγει… καινά δαιμόνια στο κόμμα που οι παλιότεροι δεν τα βλέπουν με καλό μάτι.

Ανάμεσα στους… παππούδες που έχουν άλλη άποψη συγκαταλέγ­εται και ο κυρ Αλέκος, ο Φλαμπουράρ­ης που επί Τσίπρα έλυνε και έδενε στην Κουμουνδού­ρου. Η ηγεσία άλλαξε και ο κυρ Αλέκος τα βρήκε λίγο σκούρα την επόμενη ημέρα. Όλοι τον σέβονται αλλά κανείς δεν τον ακούει και ούτε βεβαια τον συμβουλεύο­νται.

Προ ημερών είχε και έναν έντονο καβγά με τον Στέφανο Κασσελάκη και κάπου εκεί επήλθε το… οριστικό διαζύγιο. Ωστόσο πολλοί υποστηρίζο­υν ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρ­ης, συνήθως ψύχραιμος, βγήκε στο αντάρτικο, αφού προηγουμέν­ως είχε συζητήσει τις ιδέες Κασσελακη με τον μεγάλο αρχηγό, που κρατάει μια άκρως ύποπτη σιωπή. Λέτε ο Αλέξης Τσίπρας να ‘χει βάλει το χεράκι του και ο κυρ Αλέκος απλά να μετέφερε το μήνυμα του;

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece