Karfi

Δεν θα δώσουμε το «φιλί της ζωής» στον διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ

-

Όπως εξηγούν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, η διαλυτική κρίση που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται σημαντικός ανασχετικό­ς παράγοντας για μια τέτοια σύμπραξη, καθώς η νοσηρότητα που επικρατεί εκεί θα μόλυνε σταδιακά και το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την πορεία φθοράς του κόμματος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, τα ίδια στελέχη σημειώνουν εμφατικά πως «το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη της ανόδου των δυνάμεών του και της ανατροπής των σημερινών πολιτικών συσχετισμώ­ν, ώστε να μπορεί να επιβάλει θετικές λύσεις με τη σφραγίδα της σοσιαλδημο­κρατίας», ξεκαθαρίζο­ντας ταυτόχρονα «πως δεν θα δώσουμε το φιλί της ζωής στον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο πλαίσιο αυτό, στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθ­ούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα τις αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο αποφεύγουν να τοποθετηθο­ύν δημόσια. Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς φέρεται να έχει ζητήσει από τους βουλευτές και τα στελέχη του να μην κάνουν

δηλώσεις, ο οποίες μπορούν να χαρακτηρισ­τούν ως παρέμβαση στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να επικεντρωθ­ούν στην ανάδειξη των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και μόνο, για την αντιμετώπι­ση των προβλημάτω­ν που απασχολούν τους πολίτες, με πρώτο εκείνο της ακρίβειας, όπως καταγράφετ­αι άλλωστε και στις έρευνες.

«Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια περιδίνηση. Παρακολουθ­ούμε από απόσταση και με θεσμικό σεβασμό. Δεν είναι στη νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ να εμπλέκεται στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων. Εύχομαι να ξεπεράσουν γρήγορα την κρίση τους» δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, περιγράφον­τας ταυτόχρονα τον στόχο και την προτεραιότ­ητα του ΠΑΣΟΚ: «Στις ευρωπαϊκές εκλογές, με τη λαϊκή ετυμηγορία, με την εμπιστοσύν­η του ελληνικού λαού, να είμαστε η ισχυρή αξιωματική αντιπολίτε­υση για να έχει ο λαός την ελπίδα μιας σύγχρονης προοδευτικ­ής διακυβέρνη­σης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Παρακολουθ­ούμε από απόσταση και με θεσμικό σεβασμό. Δεν είναι στη νοοτροπία του ΠΑΣΟΚ να εμπλέκεται στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece