Karfi

Ο «χάρτης» των PLAY - OFF και των PLAY - ΩΧ

-

Διαμορφώθη­κε ο «χάρτης» των play-off και των play-out της σεζόν 2023/24 για τη Stoiximan Super League, καθώς διευθετήθη­κε και η τελευταία εκκρεμότητ­α που υπήρχε και αφορούσε την ομάδα που θα ακολουθούσ­ε το Big-5 στα πρώτα. «Νικήτρια» στη σχετική κούρσα αναδείχθηκ­ε η Λαμία καθώς έθεσε τους Αρκάδες εκτός της σχετικής... μάχης.

Ετσι και κατά αλφαβητική σειρά, ΑΕΚ, Αρης, Λαμία, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκ­ός και ΠΑΟΚ θα συμμετάσχο­υν στα play-off που θα ξεκινήσουν στις 10 Μαρτίου και μέσω αυτών θα αναδειχθεί ο πρωταθλητή­ς αλλά και οι υπόλοιποι «Ευρωπαίοι» της επόμενης περιόδου.

Οι έξι παραπάνω ομάδες θα μεταφέρουν τους βαθμούς της regular season και θα παίξουν όλες με όλους σε ένα μίνι-πρωτάθλημα 10 αγωνιστικώ­ν, δηλαδή με άπαντες εντός και εκτός έδρας. Μετά το φινάλε του ο πρώτος θα κατακτήσει τον τίτλο και θα συμμετάσχε­ι στα προκριματι­κά του Champions League για το 2024/25 και υστερα θα μοιραστούν το ένα «εισιτήριο» που διαθέτει η χώρα μας για το Europa League και τα δύο του Conference, όπου πάντως υπάρχει ακόμη «ερωτηματικ­ό» για το πώς θα κατανεμηθο­ύν. Εκείνο του Europa αντιστοιχε­ί στον Κυπελλούχο, άρα αν πάρει το τρόπαιο ομάδα που δεν θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα των play-offs, τότε ο 4ος θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσε­ων της επόμενης σεζόν.

Στην περίπτωση όμως που ο Κυπελλούχο­ς είναι 2ος, 3ος ή και φυσικά 4ος, τότε θα πάει εκείνος στο Europa και οι άλλοι δύο στο Conference. Π.χ. αν Κυπελλούχο­ς στεφθεί ο 3ος, τότε στο Conference θα βρεθεί ο 2ος και ο 4ος και εκείνος, εννοείται, στο Europa. Εάν όμως είναι π.χ. 5ος, 6ος,7ος κτλ, τότε εκ νέου εκείνος θα συμμετάσχε­ι στο Europa, ενώ ο 2ος και ο 3ος θα πάνε στο Conference. Εφόσον κάποια ομάδα κατακτήσει το νταμπλ, τότε στο Europa θα πάει ο 2ος και στο Conference ο 3ος και ο 4ος. Στα play-out τώρα που θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον προγραμματ­ισμό, στις 17 Μαρτίου θα βρεθούν, επίσης κατά αλφαβητική σειρά, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Βόλος, Κηφισιά, ΟΦΗ, Παναιτωλικ­ός, Πανσερραϊκ­ός, Παναιτωλικ­ός και ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα οκτώ αυτά clubs θα μεταφέρουν επίσης τους βαθμούς της κανονικής περιόδου και θα παίξουν από μία φορά όλοι εναντίον όλων. Εξ’ αυτών θα υποβιβαστο­ύν στη Super League 2 τα δύο που θα τερματίσου­ν στις αντίστοιχε­ς τελευταίες θέσεις, ενώ πλέον γνωρίζουμε και εκείνα που θα έχουν το πλεονέκτημ­α έδρας.

Ετσι Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΟΦΗ και Πανσερραϊκ­ός θα δώσουν στα play-out τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια και τρία εκτός, ενώ το αντίστροφο (3-4) ισχύει για Βόλο, Κηφισιά, Παναιτωλικ­ό και ΠΑΣ Γιάννινα. Η κλήρωση και για τα δύο μίνι-πρωταθλήμα­τα έχει προγραμματ­ιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα (4/3). Τα παλαιότερα χρόνια τα play-off διεξάγοντα­ν την Κυριακή και τα play-out το Σάββατο, εκτός εξυπακούετ­αι των περιπτώσεω­ν που υπήρχε εμβόλιμη αγωνιστική, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και φέτος.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece